avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiar de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiar de somaj

Societatea la care lucrez urmeaza sa faca concedieri colective cu acordarea drepturilor conform OUG 36/2013.
In randul salariatilor care urmeaza a fi concediati exista si cateva persoane care, la data la care urmeaza a se pune in aplicare masura concedierii, au posibilitatea de a se pensiona anticipat partial conform prevederilor Legii 263/2010.
Intrebarea mea este: ,,La momentul intocmirii dosarului pentru stabilirea indemnizatiei de somaj conf. Legii 76/2002 si acordarea venitului in completare conf. OUG 36/2013, cei de la AJOFM pot sa trimita dosarul la Casa Judeteana de Pensii in vederea acordarii pensiei anticipate partiala, daca fostul salariat, respectiv somerul in cauza, nu face cerere in acest sens.
Mentionez ca persoanele respective ar avea conditii de pensionare pentru limita de varsta abia la terminarea perioadei de somaj+venit in completare (adica peste 24 de luni de la data concedierii)?"
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 29 Februarie 2016
1. - Pensionarea anticipata se poate face numai la solicitarea persoanei in cauza.
- Nimeni nu poate fi obligat sa solicite pensionarea anticipata.

2. Plata indemnziatiei de somaj va inceta la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta sau la data cand somerul solicita pensie anticipata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șomajul, grupele de muncã și modul de calcul al perioadei de anticipare optimistulM optimistulM 1)sunt somer,si ma intereseaza,daca introduc dosarul de pensie,mai primesc somajul? 2)somajul,intra in calculul pensiei?;-somajul,se i-a in calculul stagiului ... (vezi toată discuția)
Conflict intre indemnizatie si pensionare? EugeniaG EugeniaG *In data de 5 decembrie 2013 am fost angajata de catre o firma, eu avand peste 55 ani si fiind in evidenta AJOFM ca persoana in cautarea locului de munca (CLM) ... (vezi toată discuția)
Legea 76, pensie anticipata partiala miihaiiconstantin miihaiiconstantin Daca un viitor angajat este nascut in mai 1952 si are 33 ani vechime, angajatorul poate beneficia de Legea 76/2002 cu: un nr. de ... someri inregistrati in ... (vezi toată discuția)