avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare mostenire

Buna seara,
in urma decesului bunicii când s-a facut succesiunea intre frati, tatal meu nu a fost declarat de catre cei doi frati si tatal vitreg.
Deoarece tata nu a beneficiat de dreptul sau, doresc sa-i actionez in judecata fratii(cu imputernicire la notar) insa nu stiu cu ce sa incep, nu detin nicio informatie legata de succesiune facuta si mostenire. Fratii refuza sa-mi arate orice document gasind diverse scuze...
Am aflat intamplator ca acesta nu a fost declarat, in urma unei dicutii purtate cu unchiul meu care a incercat sa ma convinga ca tata a fost dezmostenit insa când i-am cerut sa-mi dovedeasca, in cele din urma mi-a spus ca nu a fost declarat.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:54, 29 Februarie 2016
Mergeti la notar cu tatal ca sa faca o procura prin care va imputerniceste pe dvs sa i reprezentanti interesele atat pe cale amiabila cat si la instanta competenta in vederea dezbaterii mostenirii parintilor acestuia decedati, dvs. putand angaja si avocat. Trebuie sa aveti certificatele acestora de deces. Nu le aveti, sa ceara tatal dvs la starea civila de la Primaria orasului unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Apoi mergeti la instanta cu procura certificatul de nastere al tatalui si cel de deces al parintilor acestuia, instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu al defunctului. Luati legatura cu un avocat sa va redacteze actiunea si sa va reprezinte in instanta.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters338589, utilizator
Buna seara,

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi!

Seara frumoasa
Va rog sa-mi spuneti cum pot afla la ce notar s-a dezbatut succesiunea?
O parte din pamant a fost vanduta, exista posibilitatea ca actul de vanzare-cumparare sa fie anulat?
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
mihaelaanele, utilizator
Mergeti cu certificatul de deces cu tatal dvs si cu certificatul de nastere al acestuia la Camera Notarilor Publici .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire Laura031113 Laura031113 Buna ziua. Mama mea face 2 ani de cand a decedat in septembrie anul acesta, tatal meu a decedat acum in ianuarie, eu mai am 3 surori. Dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)