avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe teren intravilan cu construcţii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe teren intravilan cu construcţii

Bună ziua,
am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 teren cu construcţii + 321 m2 teren arabil. Primăria pe anul 2016 mi-a calculat impozitul pe toate suprafaţa ca fiind teren cu construcţii. E legal să se ia în calcul la un singur teren de două ori cele 400 m2 prevăzuţi de lege ca teren cu construcţii?
Mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:36, 4 Martie 2016
Este legal.
Potrivit codului fiscal
[ link extern ]

ART. 465 - Calculul impozitului/taxei pe teren

(1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileşte luând în calcul suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi categoria de folosinţă a terenului, conform încadrării făcute de consiliul local.

(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, precum şi terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii în suprafaţă de până la 400 m2 , inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel:
...
(21) În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m² prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare.

Citiți și acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pe terenuri. vdingo11 vdingo11 Buna ziua. Deoarece nu ma pricep la modul de calcul al impozitului pe cladiri si pamant luam de bun ce plateam in fiecare an. Anul acesta am avut o supriza ... (vezi toată discuția)
Impozit teren agrar intravilan zona b, rang localitate iii sterealili sterealili Buna ziua. Detin un teren in suprafata de 500 mm intr-o localitate de rang III, la care am platit in 2015 -3 lei si anul acesta suma de plata datorata este de ... (vezi toată discuția)