Va supun atentiei urmatoarea speta: printr-un ct de cesiune doua persoane fizice cumpara toate partile sociale ale unei SRL(srl1) si inclusiv toate activele acesteia ( cladiri, terenuri,); acele persoane devin deci noii asociati si administratori ai srl1; plata activelor o face o alta srl (srl2)care are ca asociat unic si adm.una din persoanele fizice aratate.Intrebare: cui apartin de drept activele susmentionate?:- raman in continuare in patrimoniul srl1 ?;- apartin celor doi asociati in calitate de persoane fizice ,calitate in care le-au cumparat?;- apartin srl2 care a platit efectiv c/val lor si deci implicit acelui asociat care este asociat unic al srl2? Sper ca am fost suficient de explicit! Peoblema e urgenta si importanta deoarece aceste active fac obiectul unei actiuni de executare silita pt.plata datoriilor srl1 si as vrea sa demonstrez ca nu apartin acestuia!Am sanse?
SRL 2 nu a platit activele lui SRL 1, ci partile sociale ale acesteia, in beneficiul asociatului ei unic, care a devenit, de asemenea, asociat al SRL 1.
Daca ar exista macar aparenta ca au fost platite activele lui SRL 1, atunci apararea dumneavoastra ar trebui sa fie cam asa :
Sa fi incheiat contracte de v-c active (cele pe care doriti sa le feriti de executare silita) intre SRL1 si SRL2, pentru banii achitati de SRL2. Contractele sa fie datate la momentul platii care s-a facut.
Aceste acte ar fi, in principiu valabile, caci pentru constructii nu este necesara forma scrisa. Daca una din cele doua societati are consilier juridic sau avocat, ar fi bine ca actele sa fie certificate pentru data de catre acestia. Ele pot fi anulate, in conditiile Legii falimetului, daca prin respectiva instrainare, SRL1 a devenit insolvabila.
Daca plata a fost facuta doar pentru cumpararea partilor sociale, atunci nu aveti nimic de facut.
Reprezentare
mony
Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)