avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cumparare casa+teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cumparare casa+teren

Buna ziua, am si eu o problema legata de o casa, mai exact doresc sa achizitionez o casa la tara, proprietarul, un om in varsta a aflat acum de la firma de cadastru ca jumatate din terenul curtii sale este extravilan si necesita un cadastru separat. Intrebarea mea este, pot cumpara casa cu tot cu teren sau parcela de extravilan intra sub incidenta legii terenurilor agricole si trebuie vanduta separat. Si daca trebuie vanduta separat, eu daca achizitionez casa am drept de preemtiune asupra terenului sau are vecinul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 17:12, 12 Martie 2016
Puteti intocmi actele pentru casa si terenul situat in intravilan, deveniti proprietara asupra terenului intravilan , iar apoi veti avea acelasi rang ca a vecinului pentru cumpararea terenului din extravilan. Mai departe se vor aplica prevederile din legea 17/2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de ... (vezi toată discuția)