avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularul U1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul U1

Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat si daca se poate intradevar. Eu lucrez in Anglia din vara anului 2013 pana in prezent,dar pe sezonuri, 6 ,10 uneori 7 luni pe an . As putea beneficia de somaj la sfarsitul acestui sezon obtinand acest formular? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucia1981 , utilizator 08:25, 19 Martie 2024
Formularul U1 poate fi utilizat pentru gradația de vechime în muncă? În baza cărei legi? Trebuie tradus?
Formularul U1 certifică perioadele de asigurare, de angajare sau de activitate independentă pe care le-aţi realizat într-o
altă ţară UE, care vor fi luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara.
Soția mea este în șomaj în Belgia. Dar mai are o luna pana naște și am decis sa se întoarcă în România. Am solicitat formularul U1 de la RVA. Formular recomandat de RVA pentru România.Dar în România la fortele de munca din Oltenița nu l-au acceptat. Ce este de făcut?
Va mulțumesc anticipat.

Cornel Vasile a scris:

Formularul U1 certifică perioadele de asigurare, de angajare sau de activitate independentă pe care le-aţi realizat într-o
altă ţară UE, care vor fi luate în considerare pentru acordarea prestaţiilor de şomaj.

Intrebati la ANOFM de ce nu este acceptat?
Dacă am lucrat în Germania și am avut net de 1800 cât somaj primesc în România, cu formularul PDU1?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e301 jan200one jan200one sunt in concediu fara plata 1 an si as vrea sa obtin formularul e 301 pt in belgia . Ce pasi trebuie sa urmez pt a obtine formularul eu momentan fiind pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca in strainatate gabriela1989 gabriela1989 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns in legatura cu somajul . Am sa incep cu detalierea povestii si dupa cu intrebarile. Am inceput un cotract sezonier ... (vezi toată discuția)
Obtinerea formularului e301 Refdy Refdy Tatal meu locuieste in Spania si are nevoie de formularul E301 pentru a obtine o indemnizatie. Problema consta in faptul ca el nu poate sa vina in tara, drept ... (vezi toată discuția)