buna ziua.va rog sa mi dati un sfat in cazul meu..am avut permisul anulat in romania decizie finala in decembrie 2010(ucidere din culpa,2 ani cu suspendare si din ce imi aduc aminte inca 4 de incercare) ,din motive financiare am fost nevoit sa plec din tara avand doi copii cu autism.In cipru unde am gasit de lucruin aprilie2011 am dat examen pt categ B si in 8 luni pt C.Am lurat pana in prezent pe unde am gasit de sezon ca sofer.in aceste zile am fost nevoit sa mi preschimb permisul,din hartie in tip card(din 2015 au incep sa preschimbe aici) si in urmatoarea secunda ,dupa operatiune ,am realizat ca ei vor trimite in romania o cerere de ..cazier ,ceva de genul si am intrat in panica.
va rog sa mi spuneti la e sa ma astept sau ce e mai bine de facut,sa plec acasa?cand am fost sa aplic pt permis in cipru am fost intrebat daca mai detin permis in alta tara,atat...din disperarea de a gasi de lucru nu am facut alte specificatii dar nici nu stiam la acel moment coditiile exacte ale deciziei instantei .
va multumesc pt timpul acordat
mentionez ca am recitit acum conditiile de redobandire,clar nu ma incadram ..deci ce am de facut acum ca am comis o?
Art.116.
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramânerii definitive a unei hotarâri judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
Nu stiu care sunt prevederile legii in Cipru.
Dvs. nu ati dat o declaratie falsa in sensul ca nu posedati un permis eliberat de un alt stat. La data respectiva dvs. aveati permisul de conducere anulat. Deci, nu aveati permis de conducere romanesc.
Nu vad de ce nu puteti circula in Romania cu permisul obtinut in Cipru. Totusi este mai prudent sa va abtineti de la conducerea unui autovehicul in Romania pentru ca nu stiti peste ce agent de politie dati la un eventual control.
ing. Ioan Ciobanu
buna ziua dle inginer...cu respect pt timpul acordat...
e clar ca eu am obtinut permisul strain in momentul in care cel romanesc se anulase conf deciziei judec finale dar totodata aveam restrictia,pe care la acea data eu nu o stiam de a nu obtine un nou permis,redobandire,decat peste un an de la decizie.
mai este cineva aici cu doua permise obtinute in state diferite,am urmarit...cel de romania a fost anulat dar el le avea de la un moment dat concomitent,ceea ce se considera ilegal,am citit o si p asta aici.....
sper ca realizati ca am facut asta pt a mi intretine familia fiind intr o situatie disperata financiar si nu de dragul de a insela litera legii sau cum vreti sa i spuneti,din smechereala....
Deci va rog sa mi dati un sfat cu ce ma asteapta ,ce raspuns pot primi din romania -poate duce la ce?