avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat pot circula cu masina neinmatriculata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat pot circula cu masina neinmatriculata

Va salut,

Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare inmatricularii, prevăzute in legislatie, au trecut.

Întrebarea mea este scurta, si la obiect. Pot circula in continuare cu masina ? Cum isi poate da seama politistul, daca ma opreste, ca masina este vândută si nu împrumutată ?

Mentionez ca pe talon nu este specificat nimic ca masina ar fi vândută. Singurul aspect de luat in seama ar fi ca am asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Chiar si asa, sunt pasibil de o amenda ?

Va multumesc.
stoicavasile a scris:

pentru ca vanzatorul sa nu se primesca amenda pentru lipsa rovinieta in cazul ca masina nu se inmatriculeaza pe numele cumparatorului
vedeti raspunsul CNADMR

Urmare adresei dumneavoastra transmisa Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A,
referitoare la schimbarea proprietarului unui autoturism, va comunicam urmatoarele:
Pentru a evita emiterea proceselor verbale de constatare a contraventiei pentru neachitarea tarifului de utilizare
a retelei de drumuri nationale din România pe numele dumneavoastra, puteti formula o notificare scrisa catre DRPCIV
(Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor) de pe raza localitatii în care este înmatriculat
autovehiculul, prin care sa sesizati si sa depuneti documentele justificative cu privire la înstrainarea vehiculului.
Pentru informatii suplimentare puteti utiliza nr. de telefon 021/264.33.44. sau 1761 apelabil din retelele Orange si Vodafone
– tarif normal în reteaua operatorilor de telefonie.


Mereu achit rovinieta. Persoana de la care am cumparat masina este om de buna credinta, si nu vreau sa-i creez probleme.
mradrian a scris:


Ce problema ar putea fi cu numele proprietarului, in baza de date a Politiei ? La Politie figureaza ca proprietar titularul din talon, iar la Fisc figurez eu.



Fiscul transmite numele noului proprietar in sistemul informatic al politiei iar agentului ii apar doi proprietari pe acelasi numar de inmatriculare .Pana nu aveti evenimente rutiere cu despagubiri RCA (de ex) e ok dar la un eveniment cu victime ,RCA va refuza despagubirea si sunteti bun de plata .
...amalgam de interpretari personale ale legii ...
Daca ati trecut FISCAL masina pe numele Dvs., deja e un bun inceput !
Ca si TALON ( adica Certificat de Inmatriculare ) Dvs. circulati dpdv al Politiei Rutiere cu un auto pe numele CUIVA ( ei nu stiu cine ! ) Daca aveti TOATE in regula ( RCA, ITP, roVigneta, etc ) nimeni nu are nimic cu Dvs. ( eu pot incredinta masina mea unui verisor, cumnat, cumatru, etc ... e voie legal ! )
Problemele apar daca:
- apar amenzi CNADNR.... astea ii vin la fisc celui din TALON !
- vi se retine TALONUL !!! ... numai celui din TALON i se restituie ...
In rest... RCA este perfect valabil... nu stie nimeni cine a platit polita si nu exista obligativitatea verificarii concordantei intre platitor si titularul politei !!! daca vreau pot plati eu RCAul unui moderator de pe avocatnet. ro ... nimic ilegal !
Stima
nota: exista discutii in parlament vis a vis de obligativitatea concordantei FISC - INMATRICULARI... atunci ceea ce am spus mai sus nu va mai fi valabil !
... RCA este perfect valabil... nu stie nimeni cine a platit polita si nu exista obligativitatea verificarii concordantei intre platitor si titularul politei !!! daca vreau pot plati eu RCAul unui moderator de pe avocatnet. ro ... nimic ilegal !nStima

dar daca faceti un accident atunci.....(ASF spune ca e bine sa faceti asigurare pe numele cumparatorului chiar daca nu a inmatriculat masina)

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
stoicavasile, utilizator
dar daca faceti un accident atunci.....(ASF spune ca e bine sa faceti asigurare pe numele cumparatorului chiar daca nu a inmatriculat masina)

A. masina are RCA, nu soferul !!!
B. e bine sa faceti asigurare pe numele cumparatorului = acea asigurare se face pe minim 6 luni, DAR este valabila numai 30 zile ( inlocuieste vechea RCA 30 zile pt nr. rosii ), apoi masina TREBUIE sa devina inmatriculata pe numele noului proprietar, ca RCAul sa fie valid !!!

ps: am trecut prin asta anul trecut; nu am inmatriculat masina in 30 zile ( asteptam dovada ANAF ... ) si NU am avut curaj sa circul cu masina, pt ca mi s-a spus ca acel RCA pe numele meu nu mai este valabil. Am inmatriculat masina, atunci am pus-o in circulatie, cu RCAul OK !
Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina daca pe talon nu este completata rubrica instrainat catre... la data...? tio_vali tio_vali buna ziua am si io o intrebare: am cumparat o masina luna trecuta, am facut toate actele, iar pe talon nu mi-a completat rubrica unde pune: instrainat catre... ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)