avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces cu reprezentantii regionali ai WorldVentures
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces cu reprezentantii regionali ai WorldVentures

Reprezint un grup de oameni care au fost excrocati de WorldVentures in Romania ( o schema piramidala nou infiintata in Romania ) desi aceasta companie nu exista ca entitate de nici un fel pe teritoriul Romaniei, dar ea incaseaza profituri imense (estimat 1.5 milioane euro pana acum.
1.Totul se factureaza dupa Cipru si Ungaria, cu toate ca ei au deja o echipa de vreo 7000 de representativi in Romania. Nici macar unul cu carte de munca.
2. Se tin taininguri de vanzari saptamanale unde esti sfatuit sa iti aduci prietenii sub forma unei surprize (nici macar sa nu ii anunti).
3. Slide-urile din prezentare sunt false, in sensul ca preturile nu corespund absolut deloc.
4. Compania ruleaza cu circuit inchis, in sensul ca nu sti ofertele concrete, ci stii doar prezentarea lor. Ca sa vezi ofertele trebuie sa iti faci cont, cu o depundere de 500 de dolari. Apoi sesizezi necorelantele majore intre preturi (de ordinul 1 la 5), si ai de ales sa vinzi acest produs infect mai departe sau practic sa pierzi banii.
Ok, ce voiam sa spun: MLM-urile functioneaza la limita legii, sunt escrocherii legale (pe fata), sau cel mult opereaza intr-o zona gri in care nu e clar daca ceea ce fac e legal sau ilegal. Sigur ca indivizii pot avea o vina individuala, dar este extrem de greu de castigat un proces contra unor agenti MLM daca s-au tinut pur si simplu de facut MLM. In unele tari se reuseste cu greu sa fie interzisa cate o retea MLM, in urma unor procese incepute de autoritatea financiara sau pentru consumatori sau de catre FBI. Adesea se plateste o suma de bani statului pentru a scapa de urmarirea penala.
Eu nu am adus pe nimeni,mie mi-au convenit ofertele lor si nu mi-a mai trebuit "afacere".
Va salut....si eu sunt foarte multumit din toate punctele de vedere de aceasta companie.Domnul TGeorgescu are dreptate: se fac cercetari in momentul acesta pe internet de catre compania worldventures si avocatii acestora ,iar toti cei care au adus acuzatii gresite si fara fond vor merge in instanta iar "amenzile" sunt de ordinul sutelor de mii.In USA foarte multe persoane care au scris cuvinte fara baza serioasa la adresa companiei WV au avut de suferit(de aceea nu se gasesc astfel de comenturi pe continentul american) ....Va doresc succes la confruntare.
Sa înțelegem ca dumneavoastra si ceilalți domni multumiți, declarați veniturile acestea si plătiți taxe pe ele, corect? Si este normal sa nu se specifice in nicio prezentare faptul ca toate vacantele in destinații îndepărtate sunt de doar 3 zile, ai parte de reducere doar daca aduci alți membri si strângi bonusuri, altfel puteți uita, ca nu contin transport si ca singura chestie cu care închid gura, sunt sticla de vin si coșul de fructe sau nu stiu ce reduceri la excursii, ca parca pe mine aia ma încânta la o vacanta. Plus ca niciuna din vacantele din prezentare, nu se regăsește apoi in oferte si nu e ca si cum mergi unde ai chef, mergi unde iti propun ei. Hai pe bune... Si inca ceva, având in vedere ca aceasta companie nu exista pe teritoriul României, despre ce reprezentanți vorbiți mai exact? Exista vreun contract de angajare sau colaborare? Sau aveti senzația ca toată lunea care plătește un abonament la nu stiu ce club din alta țara si face pe aici bișniță, e in măsura sa înceapă acțiuni in instanța doar pentru ca nu toată lumea înghite tâmpeniile din prezentări?
Domnule diman,
Aveti aici formularul 200 (declaratia 200 ) pt declaratia veniturilor (daca nu stiti ce este puteti sa va interesati )
[ link extern ] /

-Toate vacantele indepartate ,nu sunt doar de 3 zile ....se pot prelungi daca va referiti la DT,iar daca nu va plac acelea puteti foarte simplu sa folositi platforma de rezervari oriunde ,oricand,orice date,garantate bineinteles contractual la cel mai mic pret.
-vacantele din prezentare sunt doar exemple ale vacantelor trecute sau viitoare unde poti folosi punctele! (nu va obliga nimeni sa mergeti in ele )
-bineinteles ca exista contract .....

O zi frumoasa va doresc

Interventie moderator: editare mesaj pentru incalcare art. 2.2 si art. 2.12 din regulamentul de Forum. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Situatia legala privind jocurile piramidale si mlm Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori sa stiu care este reglementarea legala in Romania referitor la jocurile piramidale si multi level marketing. Sunt acestea legale? ... (vezi toată discuția)
Gift of legacy sau cadoul mostenitor - o schema piramidala spamchecker87 spamchecker87 Acest articol face parte dintr-un document care a fost tradus in 5 limbi. Să aflăm mai multe despre fondatorii Gift of Legacy: - Chris Hattingh Mai ... (vezi toată discuția)
Art. 222 alin. 9 c. pr. pen. ContSters181996 ContSters181996 Prin Legea 202/2010 a fost introdus un nou alin.,( 9), conform caruia: .[quot] În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care ... (vezi toată discuția)