avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REFUZUL FOSTULUI ANGAJATOR DE A ELIBERA ADEVERINTA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REFUZUL FOSTULUI ANGAJATOR DE A ELIBERA ADEVERINTA PTR.AJUTORUL DE SOMAJ (DUPA 01.03.2002)

Buna ziua ,
Am solicitat de la fostul angajator eliberarea adeverintei pentru somaj dupa perioada 01.03.2002.
Sediul central al angajatorului este la Bucuresti.Pana in prezent nu am primit nimic.
Cum pot obtine acea adeverinta?E posibil sa nu imi elibereze acest act?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 21:52, 10 August 2009
Salariatilor cu vechime, plecati in somaj de la noi, au primit procentul ptr.vechimea in munca, conform cartii de munca.
Credeti-ma ca nici eu nu stiu de ce trebuie inca o adeverinta,din moment ce vechimea reseie din cartea de munca.
Cei de la AJOFM Galati asa cer ,altfel nu este complet dosarul de somaj.
Nu-mi face nici o placere sa cer acum fostului angajator din Bucuresti o astfel de adeverinta.
Acel procent in plus la indemnizatia de soamj se caorda in functie de stagiul de cotizare la somaj, care nu este intotdeauna egal cu vechimea in munca.

Eu v-as sfatui sa intrati in audienta la director AJOFM-ului cu aceasta problema.
Sau ati putea obtine acel stagiu de cotizare pe 2002-2008- direct de la AJOFM Bucuresti.

Legea este adevarat ca nu scrie clar ca e suficienat adeverinta cu acele ultimele 12 luni, dar sa stiti ca pana acum (cand somajul a inceput sa nu mai aiba bget suficient) nu solicitau decat adev. cu ultimele 12 luni lucrate.
Datele de stagiu din toti ani precedenti din 2002 incoace sunt in baza lor de date, ca dealtfel si aceste ultime 12 luni.
Parerea mea este ca nstitutia somajului (aflata in criza) gaseste soltii de criza pentru a plati mai putin valoarea indemnizatiilor sau a intarzia punerea in plata, din pacate.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Incepand cu 04.2001 se depun declaratii in format electronic. Au toata baza de calcul.
Aveti dreptate namiru, dar pentru asta tot cer adeverinte #-o
Problema cu care se confrunta magda_oancea la galati a mai avut-o un user din Constanta acum ceva timp. Dupa multa umblatura , din cate tin minte, a rezolvat in final si i-a fost primit dosarul.

Nu mai stiu daca atunci am recomandat userului sa faca o scrisoare la AJOFM prin care sa solicite in scris motivul pentru care nu i este primit dosarul, avand in vedere ca are toate documentele solicitate de lege.
Ar fi util ca intrarea in audienta sa fie precedata de o astfel de scrisoare in dubli exemplar , depusa la registratura AJofm cu nr de inregistrare.

Alte discuții în legătură

Sarcina si somajul GOLDANGEL GOLDANGEL sunt insarcinata in 6 luni si urmeaza sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.vreau sa stiu daca ma afecteaza la cartea de munca ,in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj petrisil petrisil Azi am primit decizia de somaj prin care mi se acorda 590 ron asta insemnand 450 ron (cei 75% din salariul minim) + 139.55 ron reprezentand 7% din media ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj.cum se calculeaza? avy33 avy33 Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de somaj avind urmatoarele date: vechime in munca 12 ani, media salariului pe ultimele 12 luni este ... (vezi toată discuția)