Buna ziua ,
Am solicitat de la fostul angajator eliberarea adeverintei pentru somaj dupa perioada 01.03.2002.
Sediul central al angajatorului este la Bucuresti.Pana in prezent nu am primit nimic.
Cum pot obtine acea adeverinta?E posibil sa nu imi elibereze acest act?
:offtopic:
grace_r
Stiu ca tot cer. Si eu eliberez adeverinte din astea. Incep sa "ling"la dosare........ Dar ma intreb totusi, eliminarea birocratiei, nu inseamna si faptul ca declaratiile depuse elimina hartogaraia? Nu e o baza de date, de ce nu cauta acolo? Ce se intampla cu aceste date, intra in gaura neagra?:D
Am avut o discutie cu directorul agentiei de somaj de la noi pe acest subiect. I-am spus - daca certific stagiul acestui salariat prin declaratii semnate si stampilate de DG si DE, de ce mai cereti inca odata ? Practic este acelasi lucru certificat de doua ori? Stiti care a fost raspunsul? A constat ca marea majoritate a declaratiilor sunt gresite :O si m-a lamurit.
iti dai seama cate lucruri or sa mai ceara deacum sa le faca angajatorul daca se vor face si reduceri in sistemul bugetar??:">
nu doar la somaj, si la pensii se intampla acelasi lucru, desi sunt datele in sistem din 2001, tot trebuie sa soliciti tu certificarea stagiul de cotizare de la aceeasi institutie si apoi sa depui dosarul de pensie CAS,; nu stiu daca acum se mai practica, dar acum cativa ani stagiul de la CAS era eliberat doar daca cetateanul mergea intai cu o adeverinta de la angaajtor privind stagiu realizat la el in societate :D
dar sa nu fim rai, cred ca e mai bine asa pentru interesul cetateanului... sistemul informatic al statului de 5 ani inca nu areusit sa fie atat de bine pus la punct incat sa ne creeze incredere, asa ca probabil pana la eliminarea tuturor riscurilor si erorilor de transfer informatic de date, vom face in continuare adeverinte angajatilor... muult si bine... pentru ca atunci cand poti sa lasi responsabilitatea angajatorului care semneaza adeverinta, este mult mai comod si mai ieftin probabil pentru stat :))
Sarcina si somajul
GOLDANGEL
sunt insarcinata in 6 luni si urmeaza sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.vreau sa stiu daca ma afecteaza la cartea de munca ,in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj
petrisil
Azi am primit decizia de somaj prin care mi se acorda 590 ron asta insemnand 450 ron (cei 75% din salariul minim) + 139.55 ron reprezentand 7% din media ... (vezi toată discuția)