avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... masina de serviciu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

masina de serviciu

angajat cu permis cat B de 1 luna are voie sa conduca masina de serviciu transportand colegii de la si la servici?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 16 Aprilie 2016
Masina institutiei care transporta persoane de la domiciliu la serviciu si retur poate fi condusa numai de catre un sofer profesionist, angajat de firma pe acest post.
Multumesc pentru informare,
la intrebarea pusa am omis sa specific ca angajatul in cauza exercita o alta profesie decat conducator auto in societate, as specifica ca inspectorii de la ITM pe care i-am intrebat eu mi-au raspuns ca ajunge sa aiba avizitele medicale si testul psihologic penru soferi si sa fie trecut pe fisa de abtitudine in afara de meseria pe care o exercita si " conducator auto", ca urmare nu trebuie sa fie angajat ca si sofer profesionist
Daca in fisa postului pe care il ocupa are trecute atributii si pentru conducator auto - trasport colegi de serviciu, iar in fisa de aptitudine se tine cont si de riscurile aferente pentru conducator masina unitatii poate fi in regula. Cele doua activitati distincte desfasurate ar trebui sa se regaseasca si in CIM, respectiv in cuantumul salariului lucratorului.
@ 11111965

Da, are voie sa faca asa ceva. Cine va spune contrariu, sa va dea si textul de lege care interzice o astfel de atributie in sarcina unui posesor de permis de conducere de numai o luna.

Clasificarea Ocupatiilor din Romania nu are inclusa si meseria de sofer profesionist. Potrivit Legii 76/2002 , utilizarea Clasificării ocupaţiilor din România este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Ce v-au spus cei de ITM este corect, iar potrivit art.35 alin.1 C.mun., orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si sofer Mihaela. Mihaela. Buna ziua, In cadrul unei firme de transport, asociatul unic, fara alti angajati, poate avea si atributii de sofer fara a avea contract de munca ... (vezi toată discuția)
Conducerea masinilor de serviciu gabrielx gabrielx Ce trebuie sa faca o societate comerciala pentru ca un angajat sa conduca o masina de serviciu, persoana respectiva nefiind angajata sofer. Te poate obliga ... (vezi toată discuția)
Concediere stefancerbu stefancerbu ce poti face atunci cand angajatorul spune ca meseria de sofer,desi este cuprinsa clar in nomenclatorul de meserii la meserie calificata,pozitia 8323,parca ... (vezi toată discuția)