avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

Sunt casatorit de 10 ani si avem un baiat de 8 ani si o fetita de 2 ani si vreau sa divortez deoarece nu ne mai intelegem,nu comunicam nu avem relatii intime etc...intrebarea mea este: Apartamentul unde locuim este cumparat de mine inainte de a fi casatorit, in cazul divortului apartamentul fa face parte din partaj?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:45, 18 Aprilie 2016
Nu. Acesta este bun propriu iar in caz de divort se impart doar bunurile comune, adica cele dobandite in timpul casatoriei. ;)
si are vreo importanta daca eu sunt singurul care a adus bani in casa?ea fiind casnica
Se ia in considerare faptul ca a crescut si ingrijit copiii si munca in gospodarie.Probabil ca instanta va stabili un procent mai mic pt doamna dar la fel de bine poate sa dea 50% pt fiecare,salariul fiind considerat bun comun.
in ce sens sa aiba importanta ?
daca imobilul a fost achitat integral anterior casatoriei dintre dvs si sotie, acesta reprezinta un bun prorpiu al dvs si nu va intra la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Divort partaj costyiosif costyiosif sunt casatorit de 30 ani iar in urma cu o luna sotia a parasit domiciliul fara sa stiu unde a plecat. Domiciliul unde locuim a fost dobandit in urma demolarii ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament ionel54 ionel54 Sunt căsătorită , am doi copii,și locuiesc într-un apartament donat mie de părinții mei. Soțul insistă să cumpere un alt apartament unde sa ne ... (vezi toată discuția)