avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cu concesionar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cu concesionar

Buna ziua,
Se da o firma care a concesionar de la o agentie a statului un teren. Pe acel teren, o alta firma doreste sa construiasca un imobil(acesta va ramane concesionarului, firma nu are nicio pretentie).Se poate incheia un contract de superficie cu concesionarul, sau nu este legal? Daca nu se poate ce alternative exista?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:03, 4 Mai 2016
Buna ziua,
Teoretic DA dar tr sa vedeti ce scrie si in contractul de concesiune.
Daca concesionarul (statul) nu a permis dezmembrari nu se poate.
Multumesc pentru raspuns!
Nu exista astfel de prevedere in contract. SIngura prevedere este ca trebuie si acordul concedentului pentru orice actiune(schimbare categorie folosinta teren, edificare constructii, etc).In acelasi timp cu concedentul ce tip de act ar trebui incheiat pentru ca totul sa fie in regula in etapa obtinerii certificatului de urbanism/autorizatiei de constructie? Personal ma gandeam la un acord de principiu.
O zi buna!
buna ziua,
Solicitati acel acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil stirbu67 stirbu67 Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot vinde unei terte persoane, un imobil pe un teren concesionat de la Primarie, pe 49 de ani (taxa concesiune achitata ... (vezi toată discuția)
Ipotecare bun concesionat feel feel poate fi ipotecat un teren asupra caruia ai drept de concesiune iar constructia de pe teren este proprietatea concedentului? (vezi toată discuția)
Dobandire drept de superficie pentru eliberarea autorizatiei de construire Adrian_87 Adrian_87 Am rugamintea daca ma puteti edifica in urmatoarea situatie: In prezent sunt asociat impreuna cu sotia, in cadrul unui SRL si am dori sa ridicam un siloz de ... (vezi toată discuția)