avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actionar minoritar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actionar minoritar

Buna ziua,
fac parte dintr-o societate mixta :
10% o firma straina
45% o alta firma straina
10% o persona fizica
10% alta persoana
12% alta persoana
13% eu
Ultimii 4 ani am fost administrator iar la ultima AGA am fost schimbat si cu acordul meu.Acum in schimb vad ca anumite persoane incearca sa ma inlature din firma.
Vreau sa inteleg mai bine drepturile mele de actionar minoritar.Firma am lasat-o pe profit iar activitatea ei pe parcursul administrari a fost in crestere evidenta an d e an.

Ma pot inlatura printr-o majorare de capital ?Pot face majorarea fara acceptul meu?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Ioana Jitian , Consilier juridic 01:17, 25 August 2009
da pot face majorare de capital conform legii si contractului societatii.te pot si scoate din firma fara sa faca majorare de capital social,conform l.nr.31/90
Stimate Domn,
chiar daca sunteti actionar minoritar ( banuiesc ca aveti cel putin 5% din actiuni in cea societate , astfel ca puteti convoca adunarea generala . Solicitati CA sa prezinte daraea de seama privind activitatea desfasurata, raportul cenzorilor, consemnati totul in procesul verbal.
Da, puteti face si o plangere penala insa pana acolo puteti sa introduceti in contencios/adtiv o cerere in care mentionati abuzurile celuilalt actionar si solicitati restituirea folosite in interes personal si nu in interesul societatii ( vezi Legea societatilor comerciale - raspunderea administratorilor, cenzorilor). etc. putem discuta ff mult pe tema asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%. gilra gilra Daca intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%, detinatorii celorlalte 49% procente mai au vreo sansa sau se aplica principiul \"vae victis\" ? (vezi toată discuția)
Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)