avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antet asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antet asociatii de proprietari

Buna ziua,

Imi puteti spune ve rog daca pe in convocator al unei asoc de prop trebuei sa existe si antetul asociatiei ( datele de identificare ) ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: aureliug , utilizator 07:34, 25 Mai 2016
Problema mea etse ca se afiseaza in lift o hartie prin care suntem convocati la o sedinta. Cu mentiunea ca apa se opreste si va ramane oprita pana se intruneste cvorumul. Dupa 3 zile se schimba data printr-o alta hartie lipita pe lift. Am atasat o poza cu hartia. Vreau sa fac ceva sa-i fortez sa respecte legea. Stiu ca in legea 230/2007 sau in 1588/2007 se specifica ca cheltuielile pentru securizare se impart pe cota indiviza. Presedintele vrea sa se imparta in mod egal pe apartamente.

POza cu convocare
[ link extern ]

Multumesc Mult
Pe poza ce ati afisat-o se vede ca anuntul are antet: Asociatia de proprietari... Asa ca nu vad care ar fi problema cu antetul. Nu cred ca este un anunt ilega; numai pentru faptul ca nu contine in antet adresa completa, CUI-ul, Nr actului de infiintare, contul bancar....
Din ultimul dumneavoatra mesaj inteleg ca de fapt alta ar fi problema. Adica si daca ar fi anuntul cu toate datele de identificare ale asociatiei, nemultumirea este ca "presedintele vrea sa imparta in mod egal pe apartamente" niste cheltuieli.
Poate ca sunteti la inceput cu asociatia iar presedintele si membrii comitetului nu au experienta ori poate ca se vrea ca orice propunere de decizie sa fie dezbatuta public si ultratansparent.
Spun asta pentru ca in mod normal, intr-o asociatiei condusa de oameni cu experienta, nu se convoaca membrii asociatiei ca sa fie intrebati cum se repartizeaza cheltuielile, indiferent de natura lor. Este legislatie si se aplica.

Totusi, vad in anunt ca sunteti convocati nu sa hotarati asupra modului de repartizare a cheltuielilor ci asupra modului de colectare a banilor. Pot intelege de aici ca pentru interfon, porti si camere video ar putea fi diferente de la un proprietar la altul, ca s-ar putea propune plata integrala sau in rate s.a.m.d.

Dar convocandu-va aveti posibilitatea sa discutati, sa hotarati impreuna, ceea ce e un lucru bun. E plin forumul de reclamatii ca presedinti, administratori sau comitete ce gestioneaza cum vor ei, ca nu convoaca adunarile generale cu anii....
La dumneavoastra este exact invers: va convoaca, se vrea sa stabiliti impreuna, vi se da posibilitatea sa intrebati, sa aflati...
Dar faptul ca se taie apa daca nu se intruneste cvorum este in regula? Mie nu mi se pare...
Ati participat aseara la adunare?
Da, am participat. Pe scurt:

1. Nu au inteles ca legea trebuei respectata si au decis sa faca cum ii taie capul. In HG 1588 se specifica clar cum se imparte cheltuiala cu interfoanele. Nu cred ca este ceva neclar.
2. Au incercat sa faca seditna statutara raspunzand la prezenta in numele altora care nu erau prezenti

Multumesc mult pentru ajutorul si timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Sedinte comitet executiv as. proprietari- cine/cum le convoaca? model proces verbal sedinta andreistan andreistan Buna ziua, In asociatia noastra \\\\"caietul pentru sedintele comitetului asociatiei de proprietari\\\\" este de rasul lumii, mai degraba o carte cu ... (vezi toată discuția)
La o asoc.de prop. ce trebuie facut?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc. De Prop. nu are organe de conducere de aproximativ 2 ani. Daca un membrul al asociatiei ia singur \"initiativa\", pentru ca nimeni nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)