avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, mama plecata in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, mama plecata in strainatate

Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara sa vina sa il mai ia conform programului de vizita, minorul fiind incredintat ei spre crestere si intretinere, mama s-a intors in tara, am lasat minorul in cresterea mamei conform hotararii judecatoresti( chiar daca ea a fost plecata si a trebuit sa schimb gradinita in sectorul in care locuiesc)...am termen pentru ca am solicitat instantei reincredintare minor in luna iunie 2016
, problema este ca mama a plecat din nou si a lasat copilul la mine, am sanse sa castig reincredintarea minorului daca mama a plecat din nou si minorul este la mine spre crestere ???
Depinde doar de dvs. cum va argumentati si sustineti toate cererile in instanta. Nu de noi cei care incercam sa va sfatuim. Avocatul va pregateste pentru ce argumente poate avea mama copilului, bazandu-se pe experienta sa in instanta. Acestea vor trebui sustinute de mama copilului. Nu poate sa plece mama cu minora fara acordul dvs. atata timp cat exista o sentinta de custodie comuna. La fel de bine daca dvs. nu duceti martori care sa va sustina afirmatiile se poate ca instanta in continuare sa va dea exercitarea autoritatii parintesti in comun, lucru care pe dvs. nu v-ar avantaja deloc. Drept pentru care ganditi-va cum sa faceti ca la primul termen sa duceti dovezi indubitabile pentru ca judecatorul sa fie cat se poate de convins ca doar dvs. puteti sa aveti custodia exclusiva.
In urma infatisarii in fata instantei, doar subsemnatul si avocatul paratei au rezultat urmatatoarele:
- parata a venit cu o cerere modificatoare la cererea reconventionala( facuta la introducerea actiunii mele de reincredintare minor ) potrivit careia vrea sa stabileasca domiciliul fetitei in Anglia .
- Instanta a fost de accord cu o Ancheta sociala la adresa din Anglia pe care a lasat-o avocatul acesteia.
- urmeaza sa se faca probatoriul in septembrie cu martori si alte documente .

Ce pot sa fac eu acum ??? Pentru ca minora a locuit la mine- 7 luni anul trecut - din mai si pana in momentul de fata anul acesta .
- ce sa inteleg ca la mine nu se face Ancheta sociala ??...
- Instanta a fost indusa in eroare, conform careia minora ar fi avut domiciliul intotdeauna la mama, dar faptic ea a locuit la mine..
- Eu m-am interesat de continuitatea in educatie transferand-o de la o gradinita la alta atunci cand mama ei a plecat din tara.
-Atunci cand mama ei era in tara fetita a avut o prezenta la gradinita in proportie de 50%, iar cat a stat la mine de 100%.

Nu stiu ce sa fac , vad ca nu se vede nimic din toate acestea, chiar daca am depus documente la dosar .
Sa depun o intampinare la cererea modificatoare, in care sa invoc din nou documentele de la dosar ??, sa solicit o Ancheta sociala ?? au fost si afirmatii mincinoasa spuse de avocet sau preluate de la parata .
Ce ma sfatuiti sa fac ???...
Având în vedere că a fost depusă o cerere prin care s-a modificat cererea reconvențională, depuneți întâmpinare și reiterați apărările. Ar fi trebuit să cereți amânarea cauzei pentru a lua cunoștință de cererea modificată și pentru a face întâmpinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort minori, mama plecata in strainatate, copilul ramas in tara ciorba ciorba In urma divortului, custodia a ramas comuna iar domiciliul minorului la mama.Mama a plecat in strainatate si a lasat copilul la mine . Ce actiune trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor, custodie comuna cu domiciliul la parintele care a parasit tara. ciorba ciorba Sotia a divortat de mine, avem un copil minor iar hotararea judecatoreasca definitiva este cu domiciliul fetitei la mama si custodie comuna. Mama a parasit ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, custodie comuna, stabilire domiciliu in strainatate ciorba ciorba In urma divortului, instanta a stabilit custodie comuna asupra minorului, cu domiciliul la mama, in sectorul 3.Mama a plecat anul trecut si anul acesta in ... (vezi toată discuția)