avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neintelegeri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neintelegeri

Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc la etajul 2 si de vreo doua luni ma confrunt cu o problema imi curge apa de la vecinii deasupra mea si imi strica tavanul si masca de la baie ,am chemat instalator sa constate defectul pe banii mei cu greu au fost acceptati sa intre mai ales la etajul 3 instalatorul a zis ca problema e la etajul 3 ,vecinii de la 3 au zis ca aduc ei alt instalator sa repare a facut ceva nu a mai curs aproape o saptamana sau nu sa folosit apa prea mult ca dupa o saptamana a inceput din nou sa apara aceeasi problema intre timp eu am reparat si a distruns din nou dupa un timp de discutii a mai facut ceva si o saptamana a fost bine acum din nou aceeasi problema,am discutat si la asociatia de locatari nu ma ajuta nimeni sa pot rezolva problema.intrebarea mea este la cine trebuie sa apelez sa faca pe acesti vecini sa isi rezolve defectul din casa lor care ma afecteaza pe mine caci de vorba buna nu vreau?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:39, 2 Iunie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa apelati la instanta.
Iata ce prevede legea in vigoare
L nr 230/2007
Articolul 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.


Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Ati precizat problema cu care va confruntati dar nu ati clarificat factorul care genereaza inundatia
Instalatia de apa detine 2 parti partea comuna si partea individuala
Asociatia de proprietari este obligata sa asigure buna functionare a partii comune de instalatii si constructii din condominiu si sa dispuna executarea de reparatii pentru indepartarea defiientelor
Pentru instalatia parte individuala raspunde fiecare proprietar
Era necesar ca instalatorul pe care l-ati adus sa precizeze concret daca factorul generator este la instalatia comuna din perete si atunci intervine responsabilitatea asociatiei sau este instalatia dupa T-ul de bransament din instalatia comuna si atunci obligatia remedierii revine exclusiv proprietarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces Oana onuta Oana onuta Cat ar dura un proces daca am dat o vecina in judecata pt afectarea blocului mai exact țeavă de apă rece din casa ei e spartă și nu dorește să o repare ... (vezi toată discuția)
Dovada de inundatie de la asociatia de proprietari janinasalvastru janinasalvastru ma confrunt si eu cu o problema: dupa pasti am avut o inundatie pe scara in care eu locuiesc, si culmea eu sunt si administratorul asociatiei. inundatia a fost ... (vezi toată discuția)