avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu a platit salariul de 2 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu a platit salariul de 2 luni

Buna seara, angajatorul nu mi-a platit salariul de 2 luni ca umare mi-am dar demisia si l-am rugat sa-mi plateasca restantele. Am transmis demisia pe mail deoarece acesta nu se prezenta la birou. Nu am primit nici banii si nici raspuns, vreau sa-l dau in judecata. Am rugamintea sa ma indrumati, sunt sigura ca nici contractul colectiv de munca nu este inregistrat la ITM. Colegii care au pecat din aceeasi cauza i-au spus ca isi vor banii si au primit raspunsul: "Nu aveti ce sa-mi faceti!" Chiar daca nu-mi recuperez banii, vreau sa-l da in judecata pentru bataia de joc prin care am trecut eu si colegii mei, sa nu mai poata anjaga si alte persoane de care sa profite.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
ContSters100517, utilizator
Cel mai recent răspuns: tina85 , utilizator 22:26, 9 Iunie 2016
In acest caz, nu are ce sa execute si , ca atare, probabil va dispune incetarea executari silite pe motivul ca aceasta nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri.
Multumesc pentru raspuns.Asa sunt legile din Romania, nu ii apara cum ar trebui pe angajati.Toate institutiile statului recomanda "trebuie data firma in judecata " si in cele din urma fiecare isi ia partea atat avocatii cat si executorii judecatoresti si pagubitul tot cu paguba ramane inca mai mare.La fel si angajatorul sta linistit ca poate sa pagubeasca mai departe atat statul cat si alti oameni pentru ca a scapat basma curata. Si muncitorul de rand, cum sunt eu de altfel, am ramas fara drepturi.Care sunt drepturile muncitorului, dar mai ales a unei gravide sau lauze daca nici alea care cica exista nu se respecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tapangea tapangea cum pot recupera salariul am lucrat la o firma iar firma repectiva nu mai vrea sami dea bani mentionez nu am facut pagube la firma ce pot face? (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie să urmăm pt a primi salariile restante? Denis ionut Denis ionut Azi 17 08 2018 nu am primit salariile pe iunie si iulie. Patronul si firma sunt din Bucuresti si locul de munca(obiectivul) fiind in Galati si din 8 08 2018 au ... (vezi toată discuția)
Demisie cu poprire salariu a_gmona a_gmona Buna ziua, Sotul meu a fost obligat sa si dea demisia cu doua zile inainte de salariu. Patronul refuza sa ii dea salariu, amanandu-l desi firma nu are ... (vezi toată discuția)