sunt in perioada de preaviz in urma demisiei. Intrucat mai am zile de concediu neefectuate, I-am cerut angajatorului posibilitatea de a beneficia de ele. Problema este ca acesta insista ca daca mi le iau, trebuie sa imi prelungeasca preavizul. Eu nu stiu sa fie asa, la niciun alt loc de munca nu mi s-a mai dat aceasta replica.
Puteti va rog sa imi oferiti o baza legala care sa ma ajute sa ii dovedesc angajatorului ca se insala?
Din ceea ce inteleg eu (nu am studii in domeniu) ca se specifica la articolul 148(1) ar fi trebuit sa existe o programare anticipata pentru concediile pe 2016, facuta cel tarziu pana la sfarsitul lui 2015.
Nu a existat asa ceva. Nici macar anul acesta, pana la acest moment, nu am discutat despre o programare a concediilor, ca atare nu cred ca poate invoca acest articol.
Nu este vorba despre bani.
La acest capitol a fost ok.
A spus ca nu am dreptul la CO, insa voi primi banii cuveniti la lichidare.
Este vorba despre incapatanarea cu care neaga ca eu as avea dreptul sa solicit concediu.
Repet, daca ma lasa sa il solicit si mi-l refuza, ii dadeam dreptate pentru ca stiu ca are acest drept.
Din ceea ce stiu eu, poate invoca faptul ca nu este un bun moment (desi chiar este foarte lejer momentan, dar, sa trecem peste asta), refuza si opta pentru platirea acestuia.
Oricum, o sa fac o cerere scrisa si sa vedem atunci ce se va intampla.
Preaviz
adinutza.2008
Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)