avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu in preaviz

Buna ziua,

sunt in perioada de preaviz in urma demisiei. Intrucat mai am zile de concediu neefectuate, I-am cerut angajatorului posibilitatea de a beneficia de ele. Problema este ca acesta insista ca daca mi le iau, trebuie sa imi prelungeasca preavizul. Eu nu stiu sa fie asa, la niciun alt loc de munca nu mi s-a mai dat aceasta replica.
Puteti va rog sa imi oferiti o baza legala care sa ma ajute sa ii dovedesc angajatorului ca se insala?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 8 Iunie 2016
Din ceea ce inteleg eu (nu am studii in domeniu) ca se specifica la articolul 148(1) ar fi trebuit sa existe o programare anticipata pentru concediile pe 2016, facuta cel tarziu pana la sfarsitul lui 2015.
Nu a existat asa ceva. Nici macar anul acesta, pana la acest moment, nu am discutat despre o programare a concediilor, ca atare nu cred ca poate invoca acest articol.
Em am afirmat ca poate fi o scuza... Scuza mai plauzibila , decat cea ca nu aveti dreptul.

Depuneti cererea de acordare a CO la angajator .. sa scrie pe ea ca refuza sau ca nu aveti dreptul , dupa care puteti decide ce cale sa alegeti
Nu este vorba despre bani.
La acest capitol a fost ok.
A spus ca nu am dreptul la CO, insa voi primi banii cuveniti la lichidare.

Este vorba despre incapatanarea cu care neaga ca eu as avea dreptul sa solicit concediu.
Repet, daca ma lasa sa il solicit si mi-l refuza, ii dadeam dreptate pentru ca stiu ca are acest drept.
ariadna177 a scris:

...
Repet, daca ma lasa sa il solicit si mi-l refuza, ii dadeam dreptate pentru ca stiu ca are acest drept.

Nici in acest caz nu poate avea in totalitate dreptate.
Din ceea ce stiu eu, poate invoca faptul ca nu este un bun moment (desi chiar este foarte lejer momentan, dar, sa trecem peste asta), refuza si opta pentru platirea acestuia.
Oricum, o sa fac o cerere scrisa si sa vedem atunci ce se va intampla.

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)