avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PV de constatare inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PV de constatare inundatie

Buna ziua,

Aveti din intamplare vreun model sau link spre un PV de constatare?

Am avut parte de o indundatie foarte serioasa de la apartamentul de deasupra. Doream oricum sa va intreb daca pot face eu ca proprietar PV-ul sau trebuie sa fie de la asociatie si de cati martori e nevoie (daca pot fi din familie). Multumes mult!
Va multumesc foarte mult, dle "cyan" si mai ales dnei/drei "ynocentta". Imi sunteti de mare ajutor. Intr-adevar, din pacate nu am asigurare facultativa. Am vorbit cu comisia de bloc si toti se sustrag de la raspundere. Nu vor macar sa constate vizual, nu mai spun de estimarea costurilor. S-au distrus aproape toti peretii, 2 covoare si 1 saltea. Cand am vorbit cu proprietarul el era de acord sa suporte costurile, dar noi le estimam la minim 3000 de lei si cei de la administratie nu sunt de acord cu aceasta suma pentru ca li se pare prea mare. Ce ma sfatuiti? Pot avea alti martori pentru daunele produse?
Pai de ce ar trebui sa fie deacord cei de la asociatie cu suma de 3000 lei? Nu suporta asociatia despagubirea ci proprietarul care a creat prejudiciul. Acesta trebuie sa fie de acord. Incheiati cu el o intelegere scrisa prin care stabiliti ca reparati dumneavoastra sau repara el, ca va da banii sau ca vine cu echipa sa repare, ca va cumpara lucrurile stricate sau orice altceva stabiliti.
Acesta inscris o sa-l puteti folosi apoi daca nu realizeaza ceea ce ati stabilit.
Sau sa va dea banii acum, atat cat va intelegeti si-i dati o declaratie ca ati incasat acesti bani de la el si ca nu mai aveti nici o pretentie.
Va multumesc si dvs. foarte mult, dle Adriantot. Eu ziceam ca daca cel vinovat nu mai recunoaste pagubele, as fi vrut sa am dovada acum ca s-au produs. Peretii avariati raman, dar lucrurile poate spune ca nu le-am stricat eu. De-asta intreb, are cineva din asociatie obligatia legala de a constata sau trebuie sa apelez la vreun martor sa constate.
Nu are nimeni din conducerea asociatiei obligatia sa evaluieze pagubele. Ei pot fi solicitati ca sa stie de inundatie si sa va asigurati ca inundatia nu s-a produs datorita defectarii instaltiei comune. Daca inundatia s-a produs datorita defectarii instalatiei comune (teava vericala), atunci discutati cu presedintele si administratorul asociatiei toate aspectele: reparatie, despagubiri...
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2016
Adriantot, moderator
proces verbal de constatare ca nu are apametru la boxa blocului de unde uda gradina si consuma apa cind face gratar di spala vase.

.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecinul de deasupra Baciu Silvia Baciu Silvia Asi dori o Informație dacă se poate.Recent vecina de deasupra s-a inundat bine înțeles inundându-ma si pe mine . Problema cea mai mare e ca eu am ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)
Reparatie dupa inundare DORUSTA DORUSTA Buna seara. Un vecin a inundat pe altul. Cel inundat a cerut ca sa i se repare baia care a fost afectata, cel vinovat a fost de acord, dar pe langa baie a fost ... (vezi toată discuția)