avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca concubinul fara acordul celorlalti mostenitori

Am mai citit pe forum discutia despre faptul ca sotul doreste sa-si aduca amanta in casa,
In cazul meu este vorba depre faptul ca sora mea si-a adus concubinul in casa parinteasca (a bunicilor). Casa este o (co)proprietate in devalmasie. Sora mea si cu mine avem certificate de mostenitor, ca de altfel multi altii.
Imediat dupa decesul tatalui nostru din august 2014, mama noastra decedand cu 4 ani si 6 luni inaintea tatalui nostru, sora mea si-a adus concubinul in casa fara sa-mi ceara acordul mie sau a altui mostenitor, tatal nefiind de acord sa-l aduca in casa cat a trait el. In luna februarie 2016 am fost nevoit, in urma divortului, sa ma mut in casa parinteasca.
Ce solutii legale imi puteti da pentru a scapa din aceasta situatie neplacuta, tinand cont ca cei doi imi creeaza tot felul de neplaceri si sunt obligat sa convietuiesc in acelasi spatiu. In plus, sunt cheltuielile in legatura cu locuinta care se impart la trei, dar concumul celor doi (sora si concubinul) este dublu fata de consumul meu, iar casa a suferit mai multe stricaciuni dupa decesul tatalui nostru.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 16:51, 14 Iunie 2016
Poate am creat eu confuzie. Nu am cunostinte juridice. Dar proprietatea este formata din 2 corpuri de cladire, impartite si acestea in doua parti la randul lor. Intr-o cladire exista o parte intabulata pe numele meu si al sorei in urma succesiunii, si respectiv in alta cladire exista o parte intabulata pe numele a 2 veri si mama lor, iar pe restul din cele 2 cladiri exista alti mostenitori legali (eu, sora, veri, matusi, unchi). Pe CF apare, intr-adevar cota parte din... nr. top... Dar s-a incercat de catre o matusa si un unchi al meu sa se faca iesirea din indiviziune si nu s-a putut realiza, deoarece nu se pot asigura atatea cai de acces la toti mostenitorii, caci sunt multi. Vorbim aici de o cota initiala de 1/9 (dupa decesul bunicilor), care apoi a ajuns sa se mai imparta la cel putin 2. In cazul meu exista 1/2 din partea de casa intabulata a parintilor si 1/18 din restul din cele 2 case ale bunicilor. Dar repet, si in cazul partii de case construite de parintii mei folosim toti trei (eu, sora si concubin) spatiul si utilitatile in comun, iar partile din casele bunicilor sunt folosite de matusi si nepoti.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
marius_cretoiu, utilizator
Si in al doilea rand, nimeni n-o sa vrea sa-mi preia cota parte pe care o detin astfel incat eu sa am posibilitatea de a achizitiona altceva unde sa locuiesc. Iar sora mea, probabil s-a interesat, de aceea si-a adus concubinul in casa parinteasca, stiind ca are toate mijloacele legale...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie făcut partaj.
Probabil în instanta deoarece veți face împărțire în natura a imobilului.
În caz contrar va poate da jumătate din valoare imobilului și rezolvați asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti iesire din indiviziune in instanta .
Avand in vedere ca e o proprietate comuna ,concubinul nu e numai la sora dvs ci este si la dvs in casa .Solicitati sprijinul politiei pt evacuare daca nu sunteti de acord si nici cu vorba buna nu ati rezolvat .
Care e legea prin care persoane straine pot sa vina sa locuieasca la tine in casa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)