avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iN CAT TIMP IESE HOTARAREA DE DIVORT?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iN CAT TIMP IESE HOTARAREA DE DIVORT?

Buna seara.
In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul.
Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face.
Intrebarea mea este,in cat timp hotararea ramasa definitiva o primesc
sau trebuie sa merg la tribunal sa o ridic personal?
Trebuie sa predau certificatul de casatorie sau e deja nul din momentul sentintei si nu mai e necesar?
Multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:29, 14 Iunie 2016
nu..
pe 26 aprili 2016 sa terminat
pe 26 mai se implineau cele 30 de zile in care sotul meu putea face contestatie dar nu a facut-o.ASA SPUNEA IN INSTIINTAREA CARE AR FI TREBUIT SA O PRIMESC DAR NU A VENIT.EU AM CAUTAT PE NET DOSARUL SI ASA SPUNEA
Abia acum vrea sa faca contestatie.
Mai poate face ceva acum?
La autoritatea tutelara a fost de acord cu tot ceea ce am cerut,respectiv incredintarea minorului,pastrarea numelui si pensie pt cel micSincer nu stiu ce ar putea contesta...
multumesc pt raspuns.
Vi s-a zis deja de doua ori ca termenul de 30 de zile pt a ataca hotărârea curge de la data comunicării hotararii de la fond. Cand o sa primiți acasă hotărârea pronunțată în 26 aprilie, de a doua zi începeți sa numărați alea 30 de zile și sa va rugați ca fostul sa nu atace hotărârea.
Abia apoi, după împlinirea termenului , veți merge la judecătorie sa legalizări hotărârea.
Dacă ataca hotărârea, veți afla și motivul.
Cele 30 de zile nu se numara de la ultima infatisare la judecatorie ci de la data la care fiecare dintre dvs primeste acasa hotararea.
Deci ... depuneti o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii, daca nu s-a redactat deja (puteti afla acest lucru de la arhiva judecatoriei unde s-a judecat procesul).
Grabiti-va pentru ca de la 1 iulie se intra in vacanta.
Si, DA, poate face apel.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort bianca20 bianca20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu descifrarea unei sentinte de divort, comunicata prin posta la data de 20.06.2011. Infatisarea a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis) alex113 alex113 buna seara,am vazut pe site-ul InfoDosar.ro ca mi s-a respins plangerea contraventionala ,doar ca am o nedumerire. \"\"Solutia pe scurt: Respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Divort alinamihadvd alinamihadvd dupa ce vine hotararea de divort ce trebuie sa fac ca sa devina definitiva si irevocabila si cat dureaza?........multumesc!.......alina (vezi toată discuția)