avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depunere decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depunere decont tva

Buna ziua
Din cauza ca a expirat un contract de inchiriere pt sediu social, firma a fos declarata inactiva de catre anaf in cursul lunii aprilie. S-au depus toate documentele pt reactivare si inregistrare din nou ca platitor de tva, in 25 mai am fost reactivati si in 02.06.2016 am primit certificatul de platitor de tva. In legatura cu depunerea declaratiilor si mai ales a decontului de TVA pt luna mai - cum procedez? ce declaratii trebuie sa depun? Decontul il depun cu 0 sau nu il depun? daca am avut TVA de recuperat lunile anterioare? se reporteaza?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
LauraRatiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 21:14, 18 Iunie 2016
Pentru 05/2016 se depune decont de TVA, se colecteaza, dar nu se deduce.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Iulian MANEA, Contabil
La anularea codului de tva se fac si ajustari la imobilizari, stocuri. Pentru luna mai 2016 depuneti declaratia 311 care nu se transmite electronic in care colectati tva-ul aferent veniturilor realizate .Nu aveti voie sa va deduceti tva, doar sa colectati. Atentie, la data de cand redeveniti platitor de tva.Daca redeveniti din data de 02.06.2016, va trebui sa colectati tva-ul aferent veniturilor din ziua de 1 Iunie prin declaratia 311 si sa achitati tva-ul bugetului de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 088 tacanila tacanila Buna ziua! Stie cineva daca in cazul schimbarii administratorilor unei societati se depune 088 obligatoriu sau in cazul in care te notifica ei sa ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, reactivata in acelasi an tva anulat?! Tweetya30 Tweetya30 Buna ziua, am nevoie de ajutor pentru interpretare. In urma unei verificari amanuntite Anaf-ul m-a facut INACTIVA domiciliu fiscal expirat(big ... (vezi toată discuția)
Tva societate inactiva Vasile Gina Vasile Gina Buna ziua, Am o societate care a fost declarata inactiva. Cum inregistrez in contabilitate TVA -dedus si cel colectat. Le inchid pe ambele prin 4423? Am ... (vezi toată discuția)