avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plata impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plata impozit forfetar

Buna ziua,
eu nu am platit impozitul forfetar, daca eu dau statul in judecata referitor la O.G. 34/2009 ca fiind neconstitutionala ....., ce se intampla cu impozitul forfetar pe care ma obliga sa-l platesc?Se continua calcularea de majorari, penalizari pana la solutionare sau se ingheata asa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:06, 29 August 2009
trope_doi a scris:

Nici eu nu am platit (367 lei) – nu pt ca n-as avea suma, dar… firma n-a avut activitate din 1997 si cifra de afaceri e… multime vida la finele lui 2008. N-am intrerupt activitatea prin registrul com deoarece “nu stii niciodata cand se iveste oportunitatea”…
Am facut declaratia 100 gresit (intentionat) si dupa 4 zile de la data scadenta a platii a sosit somatie de plata. Am depus declaratie rectificativa si vreau sa cer amanarea platii – care e permisa prin lege: “Ministerul Finantelor Publice (MFP) a aprobat, prin Ordinul nr. 2321/2009, Normele metodologice privind procedura de acordare a amanarii la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen”. Saptamana viitoare ma voi “deranja” sa trec pe la ei… Sa vedem ce iese – ca de platit nu vreau sa platesc ce nu datorez. Oricum, nu de la mijlocul unui an fiscal! Sa fi reglementat “impozitul anticipat”, dar de la inceputul lui 2010…
Daca trebuie sa ajung in fatza instantei, voi merge. Poate vom avea bafta, pt ca impozitul nu prea e legal – in sensul / modul in care a fost reglementat.
Bafta!

Poate ca vi se va aproba cererea de amanare a platii. Dar la ce va foloseste? Majorarile merg in continuare, asa ca la expirarea termenului de plata, veti constata ca suma de plata este mai mare.

Normă metodologică din 16/07/2009
privind procedura de acordare a amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

CAPITOLUL III
Dispoziţii finale

Art. 8. - Pe perioada amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, cu excepţiile prevăzute de lege, se datorează majorări de întârziere conform prevederilor art. 123 din Codul de procedură fiscală.

Stiu ca afurisitele de penalitati curg si curg… Speranta tinde spre a scapa de aceasta plata… Daca reusesc sa scap, bine, daca nu… n-au decat sa lichideze firma pe banii lor – ca n-au ce sa execute.
Ametesc in Directive si tot ce mai gasesc pe la straini, dar nu-mi trece prin cap nimic clar folositor…
Sa nu-mi treaca vreun glont prin cap, ca fac meningita: glontul cald, creierul rece…:D

In completarea ideii...
De la Boc citire:
“Eu cred că primul scop al impozitului minim a fost atins - de a-i obliga pe aceia care aveau firme fantomă...să decidă: le menţin sau le închid. Cred că, pentru viitor, impozitul forfetar, aşa cum a fost el conceput, trebuie să se restrângă la acele domenii şi activităţi unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută şi eliminată - cum ar fi, de exemplu, domeniul restaurantelor. Pot fi şi alte domenii, ar trebui identificate” (8 August 2009)..

Ce intelege – oare?! – Boc prin “firme fantoma”? Daca se refera la dreptul oricarui cetatean de a constitui o societate comerciala atunci nu se mai pune problema de “firma fantoma” pt ca discutam despre un drept fundamental care se refera la proprietatea privata. Cetatenii Romaniei au dreptul sa investeasca in asemenea societati si au dreptul sa le “mentina” fara activitate pana la momentul in care vor avea capitalul necesar (nu capitalul social) pt a demara o afacere cu sorti de izbanda.
Si am convingerea ca Boc la acest gen de S.R.L. se refera – pt ca adevaratele firme fantoma nu sunt numite degeaba astfel: nu stii care sunt si unde sunt (se mai afla, intamplator)!

Proprietarii de restaurante sunt, practic, comercianti ori, in documentul citat de citat de presedintele Asociatiei Contribuabililor Italieni, se arata ca in ceea ce priveste evaziunea fiscala a comerciantilor acestia sunt nominalizati pe “ultimul loc” in lista. Iar Boc zice altceva…

Citat: “Parerea lui Emil Boc referitoare la efectul “benefic” al impozitului minim nu este susţinută însă de analiştii economici care spun că, per ansamblu, impozitul forfetar este o greseala, acesta lovind in micii intreprinzatori.”

De ce voi cere amanarea platii…
PSD a anuntat ca va declansa, din toamna, anularea in Parlament a OUG nr. 34/2009 – dar pana la anulare: se emite somatie de plata (pe care am primit-o deja); document de executare silita (si aici va incepe distractia) – si de nu va fi recuperata suma se va trece (probabil) la inceperea procedurii de insolventa pt ca “am realizat” datorii la bugetul de stat.

In ideea ca acest impozit va fi anulat, prefer sa o scald cat pot – cu sau fara penalitati (0,1% pe zi calendaristica) – pt ca nu se stie daca vor fi returnati banii sau se vor face compensari… Dar daca nu am platit deloc… Asta e! Daca dupa alegeri (sau imediat inainte) nu se anuleaza taxa… mai… observ atunci ce si cum…

Chiar dau semne de obsesie! Pana la acest “guvern” singurul care a reusit sa ma “agite” a fost “guvernul” comunist – si cel de azi seamana cu cel rosu…:yawn:
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Vinzare mijloc fix mea culpa mea culpa buna seara,din nou.Societatea are un mijloc fix(un pikamer) in val de 3.000 ron,intrat in functiune la data de 14.10.2008.Se calculeaza amortismentul si se ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar versus impozitul pe non-profit Corsin Corsin Este logica si benefica noua idee de Ordonanta privind impozitarea forfetara a intreprinderilor indiferent daca fac sau nu profit? Aberatia apare ca acest nou ... (vezi toată discuția)