avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avarie usoara/refuza asigurarea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avarie usoara/refuza asigurarea

Buna ziua,

Aseara am avut un incident cu masina. Am vrut sa intorc, am bagat in marsalier, vizibilitatea era redusa, nu m-am asigurat corespunzator si am atins masina ce venea din spatele meu. Mi-am recunoscut vina, am evaluat daunele:farul putin zgariat si 3 picaturi de vopsea sarite de pe bara. Am scos asigurarea sa i-o dau, mi-a spus ca nu o vrea. Sa-i dau un numar de telefon si vorbim a doua zi.

Astazi m-a sunat sa-mi spuna ca s-a uitat mai bine pe lumina si de fapt farul este spart si trebuie sa-l schimbe + bara de vopsit si sa-i dau 400-500 de lei sa si le faca. I-am propus din nou sa-i dau asigurarea, refuza pe motiv ca dureaza prea mult si ca prefera sa o repare singur.

Intrebarea este ce as putea sa fac in aceasta situatie? Nu vreau sa-i dau aceasta suma, deoarece mi se pare prea mult pentru dauna provocata. Daca refuza asigurarea si eu nu vreau sa ii dau suma ceruta, care sunt implicatiile?

Multumesc mult!
Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 12:08, 28 Iunie 2016
Tocmai acesta este rolul politei RCA.Faceti constatarea amiabila, ii dati soferului copia politei dv rca .Daca acesta refuza are varianta sa va dea in judecta. .........Nu sunteti obligat sa ii decontati cheltuielile cu reparatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru un accident usor cloud206 cloud206 Cand sa dau cu spatele de pe trotuar sa ies din garaj am atins masina care era parcata paralel,masina era inzapezita si nu era parcata regulamentar.Masina mea ... (vezi toată discuția)
Se poate folosi rca in acest caz? doryan01 doryan01 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca se poate folosi amiabila si repara masina pe RCA vinovat in cazul de mai jos. Vinovatul a dat cu spatele si a atins aripa ... (vezi toată discuția)