avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna seara,

Referitor la indemnizatia crestere copil ma aflu in urmatoarea situatie: am obtinut venituri salariale in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului dar si venituri din activitati independente ca si persoana fizica neautorizata. Veniturile din activitatea independenta mi-au fost platite in timp ce eram in concediu de maternitate (am optat pentru retinere la sursa) desi activitatea am desfasurat-o cu 5 luni inainte de nasterea copilului. Veniturile din activitatea independenta vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei? Precizez ca am optat pentru 1 an de crestere copil dar doresc sa imi modific optiunea pentru a sta 2 ani cu copilul dar as dori sa prezint si documentele doveditoare ale venitului obtinut din activitatea independenta.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: claudia03 , utilizator 13:44, 7 Iulie 2016
1. Conform Instrucţiunilor de aplicare a prevederilor art. III alin. (1) din Legea nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor la recalcularea indemnizateiei pentru CCC se au in vedere adeverintele de venituri depuse initial.

2. Nu se admit alte adeverinte de venituri care nu au fost depuse pentru calculul initial al indemnizatiei pentru CCC.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare concediu crestere copil si indemnizatie Dyadyana Dyadyana Buna ziua, pe fosta lege am optat pt 1 an concediu crestere copil, perioada care s-a terminat in martie 2016. Indemnizatia pe care am primit-o a fost de 3.400 ... (vezi toată discuția)
Marire indemnizatie ccc incepand cu 1 iulie vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Sotia este in CCC de 1 an si la dosar a depus doar venitul de salariat. Avand in vedere ca indemnizatiile vor fi recalculate incepand cu 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil gineta826 gineta826 BBuna ziua! Am o nelamurire, am optat pt concediu de creștere copil pt 2 ani de zile iar intre timp copilul a fost diagnosticat cu o problema la inima, ceea ... (vezi toată discuția)