Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care ar fi solutia Instantei in cazul mostenirii in urma unui defunct cu datorii si cum ar afecta mostenitorii? - Urgent!

Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie deosebita, din punctul meu de vedere, in care mi-ar prinde bine sfatul dumneavoastra.

Situatia arata in felul urmator:

In decembrie, 2014, fratele meu a decedat, neavand sotie si copil.
In iunie, 2015, am fost chemati la notar pentru dezbaterea mostenirii impreuna cu celalalt frate al meu (mai mare) si cu mama mea. Acolo ne-a pus sa semnam pentru deschiderea procedurii succesorale, sub semnatura privata, apoi ne-a dat termen pentru aducerea documentelor. Timp de un an nu am adus documente si nici martori iar dupa un an am primit o citatie la Tribunal prin care am fost chemati in calitate de parati deoarece defunctul nostru frate a fost gasit vinovat de falimentul unei societati. Noua, ca mostenitori, ni se imputa sa platim prejudiciul creat societatii de catre defunct. Dupa ce am primit citatia, am facut toti declaratii de neacceptare a succesiunii in afara termenului de optiune succesorala.
1. Ce consecinte ar putea avea faptele si care ar fi o solutie a Instantei in rezolvarea acestora?
2. Cum ar putea afecta mostenitorii si urmasii acestora?

Alte discuții în legătură

Declaratie ,,strain de mostenire” vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea intrebare: Socrul meu a murit in anul 1964 iar succesiunea a fost dezbatuta in anul 1994. Daca la moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune simasabina simasabina Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: X a decedat ,care are doi copii si doi frati.Copii nu doresc mostenirea ,fratii vor sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)