avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programator fara studii de specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programator fara studii de specialitate

Buna ziua,

poate fi incadrada o persoana pe pozitia de Programator daca aceasta are studii superioare dar nu de specialitate? Daca nu, care ar putea fi incadrarea acestuia?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:25, 6 Iulie 2016
Bunaz ziua,
Va redau formele celor doua acte normative:
Ordinul 539/2013 (abrogat) - art. 1 lit. c "au diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările cuprinse în anexa nr. 2, şi prestează efectiv una dintre activităţile prezentate în anexa nr. 1;"
Ordinul 835/2015 (in vigoare) - art. 1 alin. 1 lit.c "deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi prestează efectiv una dintre activităţile prevăzute în anexă".

Conform site-ului unibuc.ro, Univ Bucuresti are in structura sa Facultatea de Matematica si Informatica, cu urmatoarele specializari: Matematică, Matematică Aplicată, Informatică, Matematică-Informatică, Matematică Mecanică, Informatică - ID, Matematică - Informatică ID.

Eu cred ca Guvernul acest aspect l-a avut in vedere atunci cand cand a emis un Ordin nou, in care nu se mai regaseste cerinta specializarilor.
In concluzie, viitorul angajat trebuie sa detina o diploma de licenta a unei facultati de profil, chiar daca nu a absolvit in specializarea necesara functiei pe care doreste sa o ocupe.

Totusi va sfatuiesc sa va adresati atat Min de Finante cat si Min Muncii cu o adresa in care sa solicitati un punct de vedere in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea ca programator Mariandreea Mariandreea Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: absolvent de studii superioare (Studii economice-Marketing), lucreaza ca tester intr-o firma de IT. Incadrarea actuala ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it-sti ce facultate trebuie sa aiba terminata ... ionel94s ionel94s Scutire impozit It-sti Ce facultate trebuie sa aiba terminata o persoana pt a beneficia de scutirea pt IT-sti? Sa ziceam ca o persoana termina facultatea de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programatori VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Conform noilor modificari aduse la Ordinului privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator reiese ca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)