avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate autorizatii ISO
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

autorizatii ISO

buna ziua.
as dori sa construiesc masini din industria alimentara,mai exact ,o masina de extrudat biscuiti.pentru a o comercializa in UE si nu numai,as dori sa stiu ce aurorizatii imi trebuiesc si cum pot sa le obtin?va multumes
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:17, 9 Iulie 2016
Presupun ca va referiti la certificarea de calitate ISO a firmei dvs. cand scrieti autorizatii. Luati legatura cu o firma specializata/ autorizata de audit in domeniul calitatii (gasiti adrese pe internet).
In mare, in primul rand trebuie sa construiti un prototip pe care sa il omologati in tara si in tarile UE unde doriti sa comercializati. Exista legislatie de profil pentru omologarea echipamentelor tehnice (gasiti pe internet), pe domenii de activitate.
Se intocmesc documentatii, se fac teste de catre institutii/ laboratoare autorizate ale statului, se inregistreaza produsul, etc. Procedura este ampla si este envoie de pregatire de specialitate, in domeniul tehnic, financiar, contabil, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa va intreb de adeverinta pt grupa a 2-a de munca ... Mariahuceanu08 Mariahuceanu08 Buna ziua. Numele meu este cornea ioan as vrea sa va intreb de unde pot sa scot o adeverinta pt grupa a 2 de munca.? Mentionez ca am lucrat la itreprinderea ... (vezi toată discuția)
Omologare camere video mariusever mariusever Buna ziua, Doresc sa imi montez camere de supraveghere in barul meu. Am auzit de la cineva ca trebuiesc omologate ? aveti idee daca imi cumpar eu camerele de ... (vezi toată discuția)
Comert in romania cu ingrasaminte din elvetia lucian299 lucian299 Buna ziua, Am srl si vreau sa comercializez ingrasaminte ecologice si chimice pentru pomicultura dar producatorul este in Elvetia si nu detine certificate ... (vezi toată discuția)