avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare spatiu comercial
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare spatiu comercial

buna ziua , am un spatiu cu autorizatie de constructie pt spatiu comercial.Autorizatia este data pe numele tatalui meu.As dori sa intabulez spatiul pe numele meu si sa ii schimb destinatia in casa, spatiu de locuit.
Cum se procedeaza?

Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 16:57, 9 Septembrie 2016
Bună ziua,
Dacă autorizaţia este dată pentru spaţiu comercial, înseamnă că în CF a fost operată întăbularea cu destinaţia de spaţiu comercial. E irelevant că autorizaţia a fost dată pe numele tatălui dv. atâta vreme cât vi se va transmite proprietatea dv.
Ca să vă întăbulaţi imobilul pe numele dv. veţi face transferul proprietăţii, la notar, fie prin contract de vânzare-cumpărare(recomandat în special dacă mai aveţi fraţi), donaţie, etc. abia după ce v-aţi întabulat ca proprietar, puteţi dv. să efectuaţi demersurile în vederea schimbării destinaţiei din spaţiu comercial în spaţiu de locuit. (pentru a efectua acest demers, trebuie să vă adresaţi primăriei de care aparţineţi şi să pregătiţi dosarul care vi se va solicita).
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie cladire VALCROFT VALCROFT Va salut, firma pe care o detin impreuna cu fiul meu are in proprietate o cladire P+M care in CF are ca destinatie Cazare,Servicii si agrement. Firma nu are in ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie nou (mansarda) fm_2511 fm_2511 Buna Am construit o mansarda (cu banii mei) peste casa parintilor mei care sunt proprietari pe casa si teren. Autorizatia de constructie si restul ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comercial in locuinta crissfdc crissfdc Buna, Am vazut in legea 230/2007 ca citez \"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de ... (vezi toată discuția)