avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari

Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:05, 15 August 2016
AsociatiaMihaiViteazuTV1 a scris:
Ne puteti ajuta cu un text de lege, un articol, alineat, ceva ?

Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 unde gasiti modul de aplicare a penalizarilor in baza unui sistem propriu de penalizari.
De exemplu in legea 230/2007:
Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.

Restanta este restanta chiar daca discutam de 5 lei sau 2000 lei, atat timp cat proprietarul nu a platit aceasta suma in termenul de plata. Se aplica penalizari pentru orice suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere Koruneru Koruneru In cazul in care un locatar nu achita fondul de rulment, sau fondul de rulment acopera partial valoarea intretinerii si are mai multe luni restante, de cand se ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere  Cum vi se pare 0.2% din suma restanta, penalitate pe ziua de intarziere cu plata intetinerii? Mi se pare enorm, in conditiile in care restatnta nu presuune ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)