avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de cumparare-vanzare (deghizata)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de cumparare-vanzare (deghizata)

Buna ziua. Sunt trei nepoti sotia mea , fratele lui si sora sa. Bunica soacrei mele a vrut ca casa sa ramana cumnatului meu. In acest sens ei (bunica si fratele sotiti mele) au facut un contract de C-V la notar (probabil la suma au trecut suma minima impusa de lege - dupa cum stiu au si evaluat imobilul cu un evaluator). Intrebarea mea este ca acest contract de C-V (zic eu deghizata) cum se poate ataca de catre ceilalti nepori (sotia mea si sora ei) dezmosteniti prin acest contratc de C-V.
Care sunt mijloacele de proba pe care pot sa le invoc in instanta?
Nu stiu daca in contracttul de C-V s-a stipulat un uzufruct pentru bunica (dar daca da atunci e si mai clar ca acest contract de C-V este o DONATIE DEGHIZTA!!!!)
NImeni nu este obligat prin lege sa lase mostenire ceva si cu atat mai putin nepotilor.
Atunci expresia de mostenitor rezervatar ce insemana? Dupa cum stiu eu o bunica nu isi poate sezmosteni nepotul prin a vinde casa unui alt nepot.? sau nu stiu eu bine eu legiile????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Succesiune ang671 ang671 buna ziua, problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.va rog sa ma ajutati daca se poate.Tatal meu a incheiat un contract de v-c cu uzufruct viager nepotului .nepot dupa fiu lui,adica mostenitor in linie ... (vezi toată discuția)