avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legatul Universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legatul Universal

'' Legatul Universal'' confera dreptul legatarului universal de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca acesta ar fi fost in viata ''

Asta ar insemna ca, daca testatorul nu si-a exprimat, pe timpul vietii dreptul de optiune succesorala in termenul prevazut de lege rezulta ca a renuntat tacit la acest drept , iar legatarul universal,dupa decesul testatorului, nu poate exercita acest drept ?
Daca ceilanti mostenitori au acceptat tacit mostenirea,apoi ,dupa un timp ,au renuntat la acest drept printro declaratie autentica , eu necunoscand motivul acestei declaratii absurde.
Cred ca exista motiv intemeiat ca legatarul universal sa-si exercite dreptul de optiune ,chiar daca testatorul nu a dorit sa o faca .

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 16:01, 1 August 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu pot sa va dau like dl. Trandafir suneti doxa de carte ! Multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a dezbătut succesiunea după moartea părinților săi. am dreptul de a face eu asta? Andrei9191 Andrei9191 Buna ziua..sunt unicul mostenitor,ne-ruda,al unei persoane.Aceasta din cunostintele mele nu si a dezbatut succesiune de pe urma parintilor dansului.fiind numit ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)