Situatie:
- eram angajat la o copmanie cu contract pe perioada nedeterminata
- am avut negocieri cu o alta companie
- mi s-a facut o oferta scrisa in care era prevazuta perioada determinata
- nu am fost de acord cu perioada determinata
- mi s-a refacut oferta scrisa care prevedea perioada "de proba/acomodare"
- am demisionat de angajatorul la care lucram
- cand m-am prezentat la noul angajator, mi-a pus pe masa contract cu perioada determinata (6 luni), motivand ca nu va fi nicio problema sa continuam colaborarea si sa prelungim contractul, dar ca asa este procedura la ei, nu trebuie sa-mi fac griji; - toate aceste discutii le-a avut cu managerul de departament si cu responsabilul de resurse umane - ei sunt cei care au si semnat ofertele scrise;
- fortat de imprejurari, am fost nevoit sa semnez contractul pe perioada determinata (6 luni);
- pe parcursul derularii colaborarii au fost mai multe aspecte prin care angajatorul nu a respectat prevederile legale si interne, printre care si modificari unilaterale ale contractului in baza unor acte falsificate;
- dupa 5 luni de colaborare, fara efectuarea evaluarilor sau a altor motive concrete, mi s-a adus la cunostinta ca nu se doreste prelungirea colaborarii si mi s-a solicitat sa semnez documente in acest scop; nu am fost de acord, am solicitat evaluare si motive, nu mi s-au acordat; pe baza acestor lucruri au urmat actiuni de hartuite, intimidare si discriminare;
- situatia mi-a adus grave probleme de sanatate, cariera, dar si viata personala;
- consider ca am fost inselat la semnarea contractului de munca si aceasta situatie s-a mentinut pe toata durata celor 6 luni, agravandu-se chiar cu actiuni de hartuire si discriminare;
- vreau sa chem angajatorul in instanta pentru inselaciune
Va rog sa-mi spuneti daca, pe baza celor expuse de mine, pentru care am si dovezi, sunt indreptatit sa chem angajatorul in instanta pentru inselaciune. Multumesc anticipat !
Mai multe CIM inseamna cel putin doua, pot fi :
-unul de 8h si unul de 4h si nu se depasesc cele 12h -art. 35 ramane valabil;
-sau pot fi 6 CIM de cate 2h , de asemenea sunt mai multe CIM .
In art 35 nu se specifica ce fel de contracte ci numai mai multe .
Aici e o neclaritate in prevederile legale si practic viitorul angajator cere candidatilor sa incheie raporturile cu angajatorul actual .
Tot in fapt ,daca nu incetezi raporturile cu fostul angajator daca viitorul angajator pretinde acest lucru - nu te angajeaza sau daca "comentezi" - nu te angajeaza ,asa ca trebuie sa faci ce ti se cere inainte de a fi angajat - daca vei fi ,angajatorul se mai razgandeste .
Nu scrie nicaieri ca nu pot fi doua c.i.m. cu 8 ore/zi.
De asemenea, interdictia de a nu fi angajat in alta parte nu exista ca si conditie legala de angajare la un nou angajator, chiar daca in practica - asa cum sustineti - se solicita ca viitorul angajat sa nu mai aiba si alt raport de munc activ.
Asa e ; nu scrie nicaieri ca acele ore maxim lucrate intr-o zi sunt pe unul sau mai multe CIM .
La acest aspect ma refeream ,angajatorii folosesc aceasta lacuna legislativa in folosul lor .
Aspectul fiind lamurit ,presupun ca urmatoarele mesaje pe aceasta tema vor fi offtopic ,oricum eu ma voi abtine .