In cazul in care in salariat isi depune demisia iar angajatorul nu o aproba decat dupa terminarea perioadei de preaviz, ce pateste angajatul daca nu sta in preaviz toata perioada? Angajatul poate sta 10 zile lucratoare dar nu-si poate efectua prezvizul de 21 zile integral si nici angajatorul nu vrea sa renunte la acest beneficiu.
In opinia mea, trebuie trimisa o noua convocare salariatului in cauza si facut un proces-verbal privind refuzul acestuia de a primi convocare la data cand s-a dorit predarea acestuia personal.
Chiar daca s-a inchis ctr de munca cu art 61.a?
Eu ma gandean ca nu cumva sa zica salariatul ca i s-a facut acest lucru numai din rea vointa si sa se duca mai departe, ma refer sa nu se ajunga la proces.
Si nu cred ca o sa mai semneze ceva.
Parerea mea este ca a fost rea vointa, salariatul a fost chiar exemplar pe perioada lucrata in firma.
Din ce cunosc eu, din doua cazuri identice, in instanta in ambele spete salariatul a avut castig de cauza, motivarea find legata de procedura incorecta si incompleta. Lipsa dovazii ca salariatul a fost innstiintat pune in dificultaea angajatorul in instanta. Este posibil ca eu sa gresesc, nefiind jurist. Aprecierea mea se bazeaza pe cazuri rezolvate in justitie.
Lipsa dovezii pune in dificultate angajatorul , insa daca se probeaza ca s-a trimis convocarea si s-a refuzat primirea acesteia , atunci putem afirma ca problema se poate schimba.
Absente nemotivate
Roxy1908
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: am un salariat care trebuia sa se prezinte la serviciu la tura in data de 16.07.2015(mentionez ca salariatii lucreaza in ... (vezi toată discuția)