avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum pot chema instanta o companie din alta tara ( ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum pot chema instanta o companie din alta tara ( membra UE)?

Buna ziua tuturor!

Apelez la sfaturile si sugestiile voastra in urmatoarea situatie:
Am rezervat si platit on-line o masina pentru a o inchiria pentru vacanta mea in Sicilia si nu am putut beneficia de ea deoarece in momentul in care am ajuns la biroul de inchirieri nu am avut la mine tipul de card pe care il solicitau.
Drept urmare nu am primit nici masina si nici banii pe care i-am platit firmei de inchiriat masini.
Mentionez ca nicaieri in conditiile de inchiriere ale unei masini de la aceasta companie nu se specifica faptul ca in cazul in care nu e bun cardul de credit nu se vor rambursa deloc banii. In momentul de fata fac reclamatii peste reclamatii la acestia si ei imi dau raspunsuri negative.
Deoarece cred ca nu vor ceda probabil ca voi fi nevoita sa ii chem in instanta.

Care sunt pasii pe care ar tebui sa-i urmez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Radu Calugaru , Avocat 15:24, 21 August 2009
Vă rog să ne precizaţi cum aţi făcut rezervarea... pe ce site? Dacă este vina celor din Italia vă recomand o asociaţie de protecţia consumatorilor

Italie
Altroconsumo
Via Valassina, 22
I-20159 MILANO
Tel: +39 02668901
Fax: +39 0266890288
E-Mail: pr@altroconsumo.it
Website: [ link extern ]

S-ar putea sa gresesc, dar cred ca ati putea fi sprijinita in demersurile dumneavoastra de ambasada Romaniei din Italia, care va poate oferi informatiile necesare in vederea gasirii unei solutii.
Multumesc pentru raspunsurile prompte.
Rezervarea am facut-o pe site-ul cartraweler.com iar compania de la care ar fi trebuit sa iau masina se numeste Europcar. Biroul de unde se inchiriaza masinile se afla in aeroportul din Catania, dar cei de acolo sunt niste simpli agenti.
Compania are filiale in toata lumea, nici nu stiu daca cei din Italia sunt cei cu care ar trebui sa intru in contact.
Chestiunea nu e complicata.
Regulamentul CE 861/2007, denumit "procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă" este instrumentul principal pe care il poti folosi pentru recuperarea creantei (cred ca inchiriatul masinii nu a costat mai mult de 2000 euro:) ).Nu ai nevoie de avocat, poti sa completezi singur formularul si sa-l trimiti prin posta impreuna cu dovezile pe care le ai. Daca doresti poti sa-mi trimiti un mesaj privat pentru a te ajuta la completarea lui.
Sper ca ti-am fost de ajutor. Nu accepta abuzurile facute de altii fara a lua masuri pentru apararea intereselor tale.
Un salut cordial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Amenda autostrada italia panteraroz panteraroz Buna ziua, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema: 1. in sept 2009 am fost in Italia cu niste prieteni si am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
În ultimele două luni am primit 3 amenzi de circulație din italia, dar eu nu am fost ... bebesandu40 bebesandu40 Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să ... (vezi toată discuția)