avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă principiul neretroactivitatii legii civile
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

principiul neretroactivitatii legii civile

In martie, aprilie 2015 Guvernul Romaniei a emis 2 Ordonante de Urgenta prin care stabilea ca terenul nelucrat mai mult de un an nu beneficiaza de subvetii de la UE. In anul 2014, anterior Ordonantelor, am avut terenul nelucrat, cei de la APIA mi-au refuzat subventia pe 2015, pe motivul ca in 2014 terenul nu a fost lucrat.
In acest caz nu este valabila neretroactivitatea legii? In opinia mea aceste legi ar fi trebuit sa stabileasca conditii pentru prezent si viitor, nu pentru o stare de fapt din trecut.

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2016
catalin_c8747, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin_c8747 , utilizator 09:00, 19 August 2016
catalin_c8747 a scris:

In acest caz nu este valabila neretroactivitatea legii?

Teoretic cel putin, asa ar trebui sa fie.
Multumesc. Desi sincer sa fiu, n-am prea inteles... nimic! "Ar trebui sa fie", sau asa este?! Sint doua lucruri, total diferite aici.

Sau atunci cind legile sint date de doctori in dreptul, au cu totul alta semnificatie?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia la bovine maryan1 maryan1 buna ziua.sunt un tanar de 35 de ani,am lucrat 6 ani in spania in agricultura,ca orice tanar cu banii obtinuti m-am intors in tara si am investit in vaci si ... (vezi toată discuția)
Subventii apia Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In anul 2014 cumnatul ,(sotul surorii mele) meu a murit. In primavara anului 2015 sora mea a primit instiintare pe numele cumnatului meu sa mearga la APIA ... (vezi toată discuția)
Solde compensatorii maha maha Potrivit art.20 alin.1din cap. 2 al anexei VII din legea cadru 284\\2010 privind salarizarea personalului bugetar,cadrele militare,la trecerea in ... (vezi toată discuția)