Banca mi-a blocat 4 conturi , 3 valuta si 1 in ron , pe motiv ca am avut o tranzactie suspecta ( valoarea mai mica de 10,000 € ).
Ce treaba ai sumele din celelate conturi ? Am sold disponibil 0, iar sumele care erau in cont apar ca si sume blocate.
In cel de ron incasez si alocatia copilului.
Am vorbit cu ei, dar mi-ai zis sa astept si nu vor sa imi ridice blocarea sumelor .
Este normal asa ceva ?
Adresati o cerere în scris ca sa va răspundă în scris.
Aveți dreptul de a cunoaște motivul exact.
În România se pot încalcă drepturile foarte ușor.
Trebuie sa aibă motive temeinice sa facă asa ceva.
Drepturile se pot încălca unele pe altele, dreptul la tăcere este adesea încălcat de impresia că le știm pe toate.
Există legi, obligatorii pentru oricine. Dacă banca a dispus o asemenea măsură, foarte probabil că există un motiv întemeiat pentru asta.
Banii din alocație trebuie eliberați, sunt ai copiilor .
Nu au nici un document, doar o suspiciune.
Nu pot sa imi arate nici un document legal, de la anaf sau de la orice alte institutie a statului.
Nu găsesc, exact, unde scrie in clar pentru ce , si cum , se pot bloca complet conturile ?
Nici instiintare nu am primit.
Aveti vreun dosar penal?Ma gandesc la o masura asiguratorie a Parchetului.
Aveti calitatea de asociat/administrator sau ati avut in vreo societate comerciala cu contributii, impozite, tva neplatite? Pentru ca se poate antrena raspunderea solidara de catre organele fiscale, sens in care demareaza masuri asiguratorii.
Aveti credite bancare/IFN/Casa de ajutor reciproc neplatite?
De undeva se trage blocarea asta.
Daca vi s-a spus ca ati avut o tranzactie suspecta, ar trebui sa va adresati Oficiului National de Combatere a Spalarii Banilor.