avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aderarea la clauzele contractuale de etica ale ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aderarea la clauzele contractuale de etica ale clientilor

Unele companii atunci când achiziționează direct (fără licitație publică) bunuri sau servicii, propun clauze contractuale de etică furnizorilor care includ aderarea și respectarea unui număr de reguli stufoase uzual afișate pe site-ul clientului.
Majoritatea codurilor de etică includ reguli de bun simț însă uneori găsim în ele și lucruri trăsnite.
Întrucât aceste reguli sunt personalizate de fiecare client, aderarea la un număr de astfel de coduri etice face imposibilă urmarirea și respectarea lor (eventual pot fi contradictorii).
Aș vrea să știu dacă:
1) este sau nu clauză abuzivă sau neuzuală (clientul condiționeaza achiziția de acceptarea unui cod etic propriu);
2) este sau nu clauză abuzivă pretenția clientului de a efectua controale la sediul furnizorului privind respectarea codului de etica astfel impus.
Cel mai recent răspuns: IustinDiac , utilizator 08:35, 22 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Un contract nesemnat/convenit se numeste probabil propunere contractuala.

Din punctul meu de vedere acceptarea si insusirea unui cod etic extern este un serviciu care desi nu are legatura cu obiectul contractului si nici al ofertei care a stat la baza contractului , presupune costuri din partea furnizorului (cel putin de pregatire a personalului).

Conditionarea achizitionarii unui produs/serviciu de prestarea altuia fara legatura nu cred ca este legala (este?).

Cand vorbesc de conditionare vorbesc despre faptul ca unele multinationale au dispozitii interne sa nu accepte contracte decat cu acele clauze de etica adaugate (deci ori aderi ori nu vinzi).
~ Conținut șters la cerere ~
@bodealex
Multumesc pentru precizări și bunăvoință !
Sunt sigur că etica este grozavă dar nu asta am întrebat.

Voiam o opinie legală. Înțeleg că trebuie să caut în altă parte răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de furnizare servicii constantin1bencia constantin1bencia contractul este din capul locului suspectabil ca forma de prezentare(are suprascrieri,adaugiri)ceea ce-l face mai degraba ilizibil;suspiciunile se acuiteaza la ... (vezi toată discuția)
Format cim suciu_diana suciu_diana Buna ziua, atata timp cat CIM-ul reuneste toate conditiile minimale impuse de lege, se poate lista pe foi cu antet ale Angajatorului? Se mai pot face ... (vezi toată discuția)
Depozit escrow pentru software - contract ioana_dia ioana_dia Buna ziua, in baza prevederilor stipulate intr-un contract de prestari servicii software, se doreste constituirea unui depozit escrow pentru informatii ... (vezi toată discuția)