avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare TVA 5% apartament + 20% loc parcare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare TVA 5% apartament + 20% loc parcare

Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar un apartament de 3 camere care se incadreaza in conditiile de aplicare a cotei de tva 5%. Totodata asa dori sa cumpar si un loc de parcare, dar problema este ca impreuna depasesc plafonul maxim de 450.000 de lei (deci nu pot fi cumparate impreuna cu 5% tva). Solutia pe care o vad eu este sa cumpar mai intai apartamentul cu tva 5% si ulterior separat locul de parcare cu tva 20%. Este aceasta solutie corecta din punct de vedere legal sau ma pot trezi mai tarziu cu surprize din partea ANAF (in sensul de a-mi cere diferenta de TVA pana la 20% plus eventuale penalizari)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: SaraK , utilizator 00:08, 21 Martie 2017
Buna seara, aveti un raspuns la aceasta intrebare din alte surse? interesant de stiut in conditiile in care, pe un antecontract desi valoarea apartamentului + parcarii nu depaseste 450000lei am primit 5% pe apartament si 20% pe locul de parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotă tva loc parcare pt. apartament camelia_g camelia_g În situația în care valoarea fără TVA doar a apartamentului (spațiului de locuit) este aproape de pragul valoric de 450.000 lei – situație în care ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare apartament nou - plata tva roxanadima roxanadima Buna seara, Am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartament nou+a unui loc de parcare subteran, de la dezvoltator (dezvoltatorii sunt trei ... (vezi toată discuția)