avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum functioneaza Justitia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum functioneaza Justitia

Buna ziua,

Va voi expune situatia mea si trag sperante ca o fi vreun om cu inima si buna stiinta sa ma indrume ce sa fac. Voi expune date si fapte, fara mentionare de nume sa nu incalc regulamentul forumului

02.2016 - sunt amenintat cu bataia si mi se aduc in public insulte atat mie cat si unui procuror
- inregistrez totul cu o camera video si detin proba
02.2016 - fac plangere penala depun la parchet cu proba video si indicare martori care se vad pe inregistrare
04.2016 - mi se comunica clasarea pentru ca fapta nu exista(!) si ma pune parchetul sa platesc 1000 lei cheltuieli judiciare pentru asa zise cercetari la fata locului pe care nimeni nu le-a intreprins, ca m-ar fi chemat si pe mine
05.2016 - la 20 de zile, fac plangere impotriva ordonantei de clasare la prim procuror, trimit cu recomandata

07.2016 - Nici un raspuns de la dl, onorat prim procuror, vazand ca nu raspunde, fac plangere la judecatorie impotriva ordonantei de clasare
07.2016 - judecatoria trimite la parchet plangerea mea si de abia in
28.07.2016 - primesc raspuns - cerere INADMISIBILA - de la prim procuror, inadmisibila desi termenul de raspuns era demult trecut, nici nu stiu de ce s-au mai obosit sa scrie
01.08.2016 - fac o noua cerere la judecatorie in care le cer insistent sa ia dosarul cu plangerea mea de la parchet unde il trimisesera fara sens si sa il judece un judecator, explicatia fiind ca plangerea era adresata judecatoriei nu parchetului care oricum a incalcat orice lege prin lipsa raspunsului in termenul legal si din cauza ca nu mai doresc sa dau alti bani pe copii si scrisori si DVD-uri proba odata ce ele exista in acel dosar transmis de judecatorie aiurea la parchet.
Deci, ce pot face sa fie trimis de la parchet la judecatorie dosarul meu va rog?

Multumesc.

Deci, pe langa faptul ca ei
1. Au trimis ordonanta de clasare fara data si fara confirmarea primirii
2. Nu au raspuns in termen legal si raspunsul este aiuritor de inelocvent si nefondat

Ma aflu in situatia in care nu mai stiu ce sa fac odata ce chiar prachetul nu respecta legea.
Cum sa fac sa fie transmis dosarul de la parchet la judecatorie fara sa mai intocmesc si trimit un alt dosar cu probe si multe documente?

Cel mai recent răspuns: dovahkiin , utilizator 15:31, 1 Septembrie 2016
@eusaisapte, in mare, adica in principiu aveti dreptate, insa in esenta nu. De ce?
Pentru ca in expunerea dvs. ati strecurat (fara sa cunoasteti asta) o premisa falsa si astfel ati ajuns la o concluzie falsa. Desigur, premisa falsa este greu de identificat la primele 3 citiri ale textului. Va spun, asa intr-un spirit de altruism, ca sunteti intr-o mare eroare (atat dvs. cat si cel care a deschis topicul). Va doriti sa intelegeti situatia de fapt sau considerati ca deja ati inteles totul si nu mai aveti nevoie de lamuriri suplimentare?
trandafir2 a scris:

@eusaisapte, in mare, adica in principiu aveti dreptate, insa in esenta nu. De ce?
Pentru ca in expunerea dvs. ati strecurat (fara sa cunoasteti asta) o premisa falsa si astfel ati ajuns la o concluzie falsa. Desigur, premisa falsa este greu de identificat la primele 3 citiri ale textului. Va spun, asa intr-un spirit de altruism, ca sunteti intr-o mare eroare (atat dvs. cat si cel care a deschis topicul). Va doriti sa intelegeti situatia de fapt sau considerati ca deja ati inteles totul si nu mai aveti nevoie de lamuriri suplimentare?

O mare eroare teoretica sau o mare eroare practica? :)
In realitate nu e o eroare, e o alegere, aceea de a sustine statul de drept adica teoria dreptului si nu statul mafiot adica practica judiciara corupta care n-are nici o valoare de drept si de fapt aproape nici o putere reala

In practica e adevarat ca daca nu ai pile si spaga nu ai decat doua alegeri: sa lupti si sa mi te alaturi pentru a face teoria dreptului practica, sau sa te dai batut si sa suporti consecintele :) Infrangerea nu e o optiune deci am dreptate, si daca ne uitam in urma si observam ca am iesit demult din pesteri desi nu suntem inca civilizati, toti cei ca mine din trecut au avut dreptate. Stiintific si materialistic daca nu spiritual, tot ce s-a intamplat o data e garantat sa se intample de doua ori...

Deasemenea va aduc la cunostinta ca am castigat destule procese tocmai fiindca nu m-am dat batut, deci nu e nici o eroare la mijloc, e mai mult decat o alegere, e premeditare

P.S. Sunteti un maestru in a raspunde prin intrebari pentru a evita o confruntare banuiesc, insa va asigur ca din punctul meu de vedere nu e o competitie intre mine si dumneavoastra, deci aceasta e cel mai probabil o obisnuinta profesionala a dumneavoastra
Confuzia in care sunteti provine atat din neintelegerea textului de lege, cat si din faptul ca nu v-ati aplecat asupra cronologiei evenimentelor, adica ordinea si timpul la care s-au petrecut (ma refer la cele discutate in topicul de fata, strict in topicul de fata), bineinteles si sub rezerva faptului ca nu stim cum au fost motivate incheierile judecatorului si ordonantele.

NU contest ca ati fi antrenat intr-o anumita maniera in hatisul procesual penal, insa va rog sa intelegeti ca, aici pe forum, raspunsuri concrete se pot da la intrebari concrete, clare, bine formulate. Daca intrebarea nu este pusa corect, sansa unui raspuns bun este mica.
Iar in ceea ce ma priveste, mi-am dorit de fiecare data sa simplific disutia doar la stricul juridic necesar, si este de la sine inteles de ce. In acelasi timp, nu toti cei care ofera un raspuns, altul decat cel asteptat, trebuiesc priviti ca fiind contra si impotriva, atata vreme cat la baza exista argumente juridice. Nu-i asa?
(desigur chiar si rabdarea unui calugar budist are o limita)

Revenind la topic, ati spus ca: Instanta judecatoreasca nu are dreptul sa deturneze plangerea la parchet fara sa dea hotarare. Hotarile posibile sunt in art. 341 din CPP.

Ce inseamna aia "sa deturneze plangerea la parchet"? Adica ce intelegeti dvs. prin expresia respectiva?

Nu stiu daca ati citit topicul de la inceput, dar povestea era cam asa:
1) se da ordonanta de clasare de catre procuror de caz
2) persoana vatamata face plangere la prim-procuror impotriva solutiei procurorului
3) prim-procurorul nu raspunde in termenul de 20 de zile
4) persoana vatamata face plangere la judecator.

Bun. Este in regula pana aici? Daca da, trecem mai departe.
Ce se intampla mai departe sau ce credeti dvs. ca ar trebui sa se intample mai departe?
Am acoperit deja (in mare) toate posibilitatile acestui proces, deci e inutil sa ma repet

Evident am folosit la figurativ termenul a deturna, in sensul de delapidarea atributiilor de serviciu in scop personal ilicit sau al altei persoane altfel decat in cadrul legal prevazut pentru toti cetatenii, sau schimbarea ilegala a procedurii de solutionare a unei petitii in in scop personal ilicit sau al altei persoane altfel decat in cadrul legal prevazut pentru toti cetatenii. Aceasta dealtfel e infractiunea de Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri cf. art. 295 din CP, adica impiedicarea petitiei sa ajunga la destinatar (completul ce o va solutona). I-am deschis dosar penal presedintelui tribunalului care mi-a facut mie asta, fara sa fiu acuzat de Falsul in declaratii sau Inducerea in eroare a organelor judiciare, fiindca am dreptate. In aceasta practica ilicita a musamalizarii dosarelor penale e implicat DNA-ul si DIICOT-ul la nivel national, adica nu sunt cateva cazuri, sunt mii de cazuri cel putin. Alti judecatori au dat hotarari de acest gen chiar care nu exista de drept, alegand sa mearga pe sarma (astept sa mai dea o hotarare tampa probabil dupa care le deschid dosar penal vazand ca n-am nici un folos de la ei)

DETURNÁ, deturnez, vb. I. Tranz. A întrebuința fonduri bănești (sau alte bunuri) pentru altă destinație decât cea legal prevăzută. ♦ (Impr.) A delapida. ◊ A sili pe cineva să schimbe sau a schimba în mod ilegal ruta, direcția de zbor a unui avion. – Din fr. détourner.

Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

FIGURATÍV, -Ă, figurativi, -e, adj. 1. Care conține (multe) figuri de stil; figurat. 2. (Despre unele arte) Care se bazează pe reprezentarea plastică și ușor identificabilă a ființelor și obiectelor din realitate. ♦ P. gener. Care constituie reprezentarea unui lucru. Plan figurativ. – Din fr. figuratif.

Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

Bine ati venit in acest subiect, Eusaisapte! Am urmarit un topic ieri deschis de dvs. cu aproximativ aceeasi problema si mi-am zis: uite, omul asta are aceleasi probleme cu mine!
Argumentatia dvs. e de valoare juridica evidenta si voi tine cont de sfaturile bune primite.
Va multumesc.
In ceea ce priveste pe celalalt user implicat in subiect, rog moderatorii sa intervina pentru atac la persoana ("istericale" si alte apostrofari voit si fals superioare) cat si pentru lipsa substantei in postari, face mereu afirmatii nesustinute de vreun temei legal si denatureaza ceea ce eu am prezentat facandu-ma atat pe mine cat si pe ceilalti sa pierdem timp de viata pretios citind aceste postari ale lui sau raspunzandu-le.
Asa cum ati binevoit sa stergeti postarea mea, am rugamintea sa stergeti si cuvintele jignitoare scrise la adresa mea de userul trandafir2, sa aplicati adica regulamentul forumului si sa nu mai faceti discriminari in functie de profesie. Toti cei care sunt juristi au voie pe acest forum sa arunce orice cuvinte, pentru ei nu exista regulament si stergeri de postari sau doar pe prietenii e treaba?

Alte discuții în legătură

Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Plangere penala !? tutu12 tutu12 In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat si hotararile de respingerea actiunii ca inadmisibila eusaisapte eusaisapte Mi-a fost respinsa nemotivat in fapt si de drept o plangere impotriva actelor procurorului ca inadmisibila cu rea-credinta, si nu-mi aduc aminte ca vreodata ... (vezi toată discuția)