Lucrez la o firma la care "detasam" soferi la diverse firme ( contract de munca temporara). De multe ori, se intampla ca angajatii sa plece in concediu si apoi sa aduca medicale pentru a sta mai mult in concediu, iar clientul nu ii mai vrea inapoi din cauza ca au stat prea mult acasa si blocheaza activitatea firmei. In situatia in care o firma nu mai doreste angajatul, cum ii pot inceta contractul fara sa il bag in somaj (ca sa evit blocarea postului)?
Nu am pretins ca este cea mai optima solutie posibila ,ci am prezentat doar o posibilitate legala care ar putea sa fie luata in calcul in astfel de situatii si pt ca s-a specificat si faptul ca nu se doreste somaj... Atata timp cat exista mai multe posibilitati pe care le prezentam cu atat are de castigat utilizatorul ce a adresat intrebarea.
Edit: Puteti folosi mesageria privata pentru a face altfel de comentarii.
Era o solutie in cazul savarsirii unor abateri disciplinare, dar in opinia mea faptul ca a stat pres mult acasa nu este o situatie care duce la incetarea c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun.
Poate initiatorul acestui topic ne poate lamuri daca mai exista si alte motive de renuntare, situatie in care se poate schimba solutiile date.
Tocmai asta am si scris ... "Am precizat depinde si in ce conditii poate fi refuzat angajatul pus la dispozitia utilizatorului in cf cu clauza contractului de punere la dispozitie,posibil ca acolo sa existe precizari in ceea ce priveste prezenta etc... care sa se constituie in motive pt o astfel de concediere."
In contractul de dispozitie sunt stipulate urmatoarele conditii:
"Utilizatorul poate refuza salariatul temporar in urmatoarele conditii:
1. In faza de selectie:
- daca nu corespunde cerintelor stabilite prin Contractul de punere la dispozitie, respectiv, prin fisa de post, selectia personalului efectuandu-se pe criterii strict profesionale, fiind interzisa orice discriminare directa sau indirecta data de un candidat
2. Pe durata desfasurarii activitatii de catre salariat:
- in perioada sau la sfarsitul perioadei de proba
- in urma incalcarii Regulamentului intern al utilizatorului de catre salariat temporar
- in urma savarsirii de catre salariatul temporar a unei contraventii sau infractiuni
- ca urmare a unei decizii de afaceri justificata, ce are ca efect modificarea caracteristicilor misiunii"
Din ce mi s-a comunicat acestia nu mai doresc angajatul deoarece el a stat prea mult in concediu si activitatea acestora a fost "ingreunata", datorita lipsei acestuia.