avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit sau sistem real?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit sau sistem real?

Salutare,

Doresc sa creez un PFA si nu stiu care ar fi mai ok, norma de venit sau sistem real tinand cont ca incasarile pe an sunt cam de 90 de mi de euro, domeniul IT (programator). As vrea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii va rog:

1) Ce sa aleg norma de venit sau sistem real.
2) Care este norma de venit pentru care se platesc taxele in cazul in care PFA cu norma de venit e alegerea buna iar domeniul fiind IT/programator.
3) Ce taxe trebuie platite si cand.
4) Acte necesare si unde se depun pentru creare PFA, cam cat dureaza.
5) Cod CAEN potrivit pentru activitate de programator.

Va multumesc. Daca mai e ceva informatie de adaugat care e bine de stiut va rog sa adaugati.

Cu stima,
Miriam
Cel mai recent răspuns: MiriamS , utilizator 22:24, 29 Septembrie 2016
Mergeti la unitatea ANAF de care apartineti declarati ca desfasurati activitatea respectiva si alegeti norma de venit. E simplu.
conteaza unde aleg sediul pentru PFA? adica ar fi o diferenta de platit la impozitul pe apartament anual daca ar avea 4 camere sau daca ar avea 2 camere? ma refer daca se vede asta la ceea ce trebuie sa plateasca PFA-ul, multumesc.
Diferenta de impozit pentru locuinta unde are sediul o firma care desfasoara activitati economice o plateste proprietarul iar nu firma.
da, da intrebarea e, se plateste pe metru patrat sau in functie de ce? si exista vreo diferenta daca activitatea se desfacoasa la sediul unde e stabilit PFA ? ma refer la costuri, si as vrea sa stiu si niste cifre niste exemple

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltare aplicatii pfa Macaret Macaret Buna ziua, Intentionez sa deschid un cont de dezvoltator de aplicatii mobile IOS, Apple. Stiu ca trebuie sa infiintez un PFA pentru a plati taxele si ... (vezi toată discuția)
Alte dovezi care sa ateste experienta profesionala - modificare cod caen - pfa ContSters332333 ContSters332333 Buna ziua, Am un PFA (sistem real) infiintat in 2013 (in februarie 2016 fac 2 ani), cu activitate principala cod CAEN 6209 - alte activitati de servicii ... (vezi toată discuția)
Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)