avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copertina de la Geamul de Bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copertina de la Geamul de Bloc

Ce Modalitati de atac exista daca vecinii de la etajul inferior si-au montat o copertina de tabla subtire la geamul din dormitor, si atunci cand ploua face zgomot si afecteaza?? Mai ales noaptea..
Au nevoie de autorizatie? De proiect?
Exista solutii??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:28, 8 Septembrie 2016
Daca vecinii au instalat copertina pe exteriorul imobilului de locuit in comun care reprezinta parte comuna,obligatoriu acestia aveau nevoie de acordul asociatiei de proprietari
Dispozitiile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 precizeaza concret ca proprietarul nu are voie sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Clarificati situatia direct cu presedintele de asociatie
Se poate si in instanta??
Se poate si in instanta dar recomandat ar fi sa rezolvati pe cale amiabila cu vecinul. Asociatia nu il poate sanctiona pe proprietar.
Dispozitia in vigoare prevede L nr 230/2007
Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copertina balcon ionelap95 ionelap95 Buna ziua, Vecina de langa mine si-a montat deasupra balconului inchis o mica copertina (mai bine spus o bucata de tabla deasupra geamului de la balconul ... (vezi toată discuția)
Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)