avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de Reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de Reparatii

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie Fondul de Reparatii cum se incaseaza de la proprietari ?? Este o suma fixa stabilita de AG sau se calculeaza pe numarul de proprietari dintrun apartament ?? Findca unde stau acum se incaseaza 10 lei de apartament indiferent de numarul de proprietari din apartament....Unde doresc sa ma mut am observat ca se incaseaza pe numarul de proprietari dintrun apartament, de exemplul daca intrun ap sunt 5 membrii se incaseaza 5 lei pe membru, adica 25 de lei ......ceea ce nu mi se pare tocmai ok. O alta intrebare, Fondul de Reparatii se incaseaza mereu fara oprire si limita pe intreg anul / anii ??? Sau se opreste si nu se mai incaseaza la un moment dat ??? Multumesc anticipat. P.S nu am minic cu plata vreunui fond, sunt pt incasarea lor pt imbunatatirea blocurilor dar sa se faca legal, transparent si cu instiintarea proprietarilor etc .
La noi in asociatie sunt multe scari de bloc. Cenzorul si administratorul nu sunt de acord, invocand legea (?), ca sumele platite din fondul de reparatii al asociatiei sa fie recuperate (trecute pe listele de plata) de la proprietarii scarii care a beneficiat de reparatie. Ei spun ca recuperarea sumelor cheltuite se face de la toti membrii asociatiei, conform legii. Imi puteti indica legea care reglementeaza recuperarea cheltuielilor din fondul de rulment?
Pentru ca sunt mai multe dileme in legatura cu aceste fonduri, v-as propune sa lecturati :
Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea
condominiilor.
Apoi, daca insasi conducere asociatiei nu cunoaste legea (?), ce sa mai zicem de omul de rand - caruia, totusi daca i se explica prevederile legale, va asigur ca acesta va intelege, dar cine sa-i explice daca nici nu cunosc?
Pentru dvs. @LilianaAsPr, v-as recomanda sa insistati pe intelegerea continutului art. 72, 73, 75, din Legea nr. 196/2018.
Va dau si un link;
[ link extern ]
O sa observati diferentele de constituire, cheltuire si eventual de recuperere (doar a Fd. de rulment).
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii intre locatari stevenkain stevenkain Cum se repartizeaza contravaloarea sumei repr. reparatiile/inlocuirea tevii (coloana de scurgere avariata) intr-un imobil vechi: - platesc DOAR locatarii a ... (vezi toată discuția)
Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș avea nevoie de câteva informații legate de ... Cosmin F. Cosmin F. Bună ziua! Aș avea nevoie de câteva informații legate de fondul de reparații ale unei asociații. Mai exact,din ce am discutat cu unele persoane, am ... (vezi toată discuția)