avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pagina creata unui minor pe Facebook in care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pagina creata unui minor pe Facebook in care este batjocorit

Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala.
Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de pe contul de facebook si au facut o pagina tot pe facebook pe care au numit-o Anti-Leucemie iar pe acea pagina au denigrat-o in ultimul hal...Copilul este socat la scoala striga dupa ea Sida, canceroasa etc....Este la o scoala renumita de Arte ..copilul nu mai vrea sa mearga la cursui.....Este batjocurita atat la scoala cat si pe retele de socializare ...
Va rog din suflet sfatuiti-ma catre cine sa ma adresez..sunt disperta ..ca acest copil sa nu-mi faca depresiese ...Imi spune ca se sinucide .... Va multumesc din suflet. [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: amy0001 , utilizator 19:44, 24 Septembrie 2016
Draga adema1980, asa e, dar numai dintr-un punct de vedere: la ce-i trebuie acestui copil pagina de facebook? Doar pentru ca asa e trendul?
Educatia scolara deficitara nu este singura tara educationala a societatii. Se coreleaza cu educatia familiala deficitara, intr-un procent foarte mare in Romania. Ambele, poate chiar programate, avand in vedere tot ceea ce se intampla in jurul nostru.
Pe de alta parte, solicitantul a cerut ajutor. Este cel putin deplasat sa spui ca ii distruge personalitatea copilului, n-am inteles cum. Iar ca sa pui etichete, ca e copil slab, chiar ca e o prostie. Toti copiii sunt sensibili, fragili si chiar slabi, intr-un fel sau altul. Si rautatea multora dintre ei este, de asemenea, o realitate. Mai ramane sa ne spui despre acest copil ca e vinovat ca e copil si nu vreun luptator de K1 (scuze!).
Ar trebui ca scoala sa se implice si sa dea un avertisment foarte serios faptasilor si sa puna lucrurile la punct in scoala. In occident probabil ca asa s-ar proceda. Nu insa si la noi, unde sistemul educational este degradat. Suntem, din pacate, pe cont propriu.
Draga Elena Gabriela, presupun ca ati invatat ceva din patania asta. Inclusiv in ceea ce priveste educatia unui copil. Nu cred ca va rezolva nimeni, nimic, in Romania, in ceea ce priveste ceea ce se intampla cu copilul dvs. Ce variante ati avea, totusi?
1. Sa cautati o relatie in mass-media si sa deschideti o cutie a Pandorei in ceea ce priveste ceea ce se intampla in acea vestita scoala de arte. Si in multe alte scoli, mai mult sau mai putin vestite. E un subiect bun pentru jurnalul de stiri, scandalul i-ar scula din nesimtire si pe responsabilii de la scoala, dar si pe parintii faptasilor. Macar pentru o perioada.
2. Sa retrageti copilul de la acea scoala, banuiesc ca e in clasa a 7-a sau a 8-a, sa plecati catre o alta scoala. Unde exista aceleasi riscuri, insa.
Si nu in ultimul rand, sa va implicati mai mult in educatia copilului, acum cat se mai poate, cu ajutorul unui psiholog.
Succes!
Ce pretentii sa mai ai in tara in care presedintele, dar si alti responsabili, ne trimit mesaje pe facebook?! C-asa-i trendul...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
sflorin001, utilizator
Poate va foloseste URL-ul pe care l-am gasit

[ link extern ] #

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
gavriilstiharul, utilizator
@ovdiubranut cred ca e vorba de o mica "urecheala", nu jignire. M-am saturat de atitudinea parintilor care asteapta de la altii sa faca educatie copiilor lor. Scoala romaneasca nu face educatie, sa ne intelegem. Sau mai bine-zis face una foarte proasta daca nu e parintele alaturi sa-i arate copilului ce sa culeaga din ce invata la scoala. Copiii educati corect de mici au putere de discernamat (nu in sens juridic, fireste). Parintii azi fac o greseala aproape fatala pentru viitorul copiilor: le spun acestora sa asculte de profesor/educator in tot ce li se spune. NU. Copilul trebuie sa stie de-acasa daca ce primeste la scoala e corect sau nu. De-aia mai tarziu sunt atat de usor de manipulat si de atras in anturaje si comportamente dubioase.
In fine, ca sa raspund la problema doamnei, avand in vedere ca micii "delicventi" nu raspund dpdv legal pentru astfel de fapte, cel mai indicat ar fi sa cereti sedinta cu parintii acelor copii, diriginte si director de scoala. Este de responsabilitatea lor sa incerce sa controleze/aplaneze astfel de fenomene. in lipsa unui certificat psihologic care sa ateste trauma si a unor probe judiciare solide cu privire la intentie si faptuitori, e greu de obtinut daune in civil. In cel mai bun caz puteti obtine amendarea parintilor cu copii obraznici, dar doar daca sunt pagube materiale.
Vorbesc din experienta contondenta a traiului din Romania, nu din povestile din cartile cu texte de legi, care nu se aplica din lipsa de "remunerare ca-n tarile civilizate" ale judecatorilor.

Aproape off-topic: dincolo de responsabilitatea scolii privind buna convietuire intre elevi, sa ai un stat in care educatia copilului o face gradinita si scoala e cel putin sinistru, daca nu periculos pentru insasi fiinta poporului roman (ce-a mai ramas din ea). Sistemul (atentie, nu scoala) ii invata pe copii, peste tot in lume, cum sa fie buni lucratori, nu cum sa fie Oameni. De aia in tarile alea minunate din vest au ajuns sa mearga la biserica unde slujesc homosexuali pe post de preoti, sa mori de sete pe strada si sa nu-ti de-a nimeni un pahar cu apa ca nu esti asigurat etc etc. Iar bogatia lor nu vine de la eficienta si educatie, vine de la secole de jefuit Asia, Africa si America de Sud, nu va amagiti degeaba. Dupa ce resursele vor disparea, ei se vor omori intre ei pentru o gura de paine. Sa speram ca romanii vor mai sti cum s-o imparta cu aproapele.
Dumnezeu sa va dea minte luminata!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cred ca sflorin001 are dreptate. Cel mai rapid ar fi sa chemati o televiziune ca asa i-ati trezi din amorteala .Dar eu as face si plangere la politie in locul dvs. Si nu in ultimul rand copilul are nevoie de ajutor/sustinere specializata pe langa cea parinteasca, care imi place sa cred ca exista deja.
@gavriilstiharul, eu am dat Report la pagina pe Facebook. Am primit raspuns ca aceasta pagina nu incalca standardele comunitatii #-o

Alte discuții în legătură

Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Marginalizare, umilinta laurentiunicolae laurentiunicolae copil grupa zero umilit de cativa parinti ,marginalizat nu mai vrea sa mearga la scoala sub pretextul ca nu se joaca copii cu el .Mentionez ca parinte am mers ... (vezi toată discuția)