Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

de ce sa fac facultatea de drept?

Buna ziua, ma bate cineva la cap sa ma licentiez in drept, iar eu argumentez ca e o nebunie fiindca din experienta mea cu toate si oricare hotarari judecatoresti, judecatorul niciodata nu administreaza probatoriul la fel ca si procurorul, si acestia nu motiveaza in fapt si de drept hotararea/ordonanta chiar daca am castigat procese. Am avut avocat din oficiu care a pledat ca "las apararea in seama judecatorului", iar politistii sunt sub orice critica...

Ma intreb pentru ce as lucra cot la cot cu astia adica singur?

Vorbesc serios, ce motiv posibil as putea avea!?
Avocatul niciodata nu face plangere magistratului hot (din proprie experienta), ceea ce spune tot

Ce vreau eu e sa se aplice legea, ceea ce nu se aplica aproape niciodata. Dumnezeu n-are nici o relevanta in instanta si dumneavoastra faceti exemplu la ceea ce spun eu aici. Nu doar ca stiu cum trebuie sa se aplice legea pentru simplul motiv ca stiu sa citesc, dar asta face si previzibile solutiile legale, si prin urmare infractiuni flagrante solutiile ilegale

Intrebarea ramane: de ce ar face un om cinstit dreptul?
eusaisapte a scris:

Intrebarea ramane: de ce ar face un om cinstit dreptul?

Trebuie sa stiti ca optiunile de angajare si exercitarea unei profesii dupa absolvirea unei facultati de drept, nu se limiteaza la : avocat, judecator, procuror sau politist.

Exista o plaja mult mai larga de profesii pentru care sunt utile studiile facute la facultatea de drept.

Analizand istoricul postarilor dvs. constat ca aceasta intrebare pe care o puneti este limitata strict la un raspuns pe care doriti sa il aveti de la alte persoane, raspuns pe care il doriti conform gandirii limitate pe care o aveti si strict cu referire la problemele juridice personale pe care le aveti de transat in instanta.

Facultatea de drept este o institutie de invatamant la fel ca oricare alta.

Incercand sa merg pe firul ideii dvs. pot vine si eu cu intrebarea: de ce ar trebui un om cinstit sa faca facultatea de economie, daca stie sa faca calcule contabile citind formule ??? ... sau: de ce trebuie sa faca un om cinstit medicina, daca poate citi ceva si se poate trata singur ???? ... de ce trebuie un om cinstit sa faca politehinica si sa devina inginer, daca poti citi singur cursurile acasa si sa te apuci de treaba... de ce trebuie un om cinstit sa faca arhitectura, constructii, daca poti si singur sa te apuci sa-si construiesti o casa, sa o desenezi/proiectezi .... s.a.m.d.
Daca vi se pare ceva nedrept in sistemul din Romania (avocatul din oficiu a fost varza), de ce sa nu invatati si sa faceti dumneavoastra o treaba mai buna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta asupra unei batrane minella minella Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Bunica mea de 85 ani a fost violata acum trei zile. A venit politia,s-au luat declaratii a fost la spital, a ... (vezi toată discuția)
100ron pt. art. 192 al. 2 cpp w0lfshad3 w0lfshad3 Nu inteleg temeiul judecatorului fiindca nu este enuntat. Cum se face o cerere de... dat afara un judecator (termenul e re*ctie), si unde se depune? N-a ... (vezi toată discuția)
Este facultatea de drept una spre care ar trebui să mă îndrept? draganemanuel draganemanuel Bună ziua! Numele meu este Emanuel, și aș dori să adresez o întrebare comunității dumneavoastră. Sunt elev în clasa a XII-a la profilul Uman secția ... (vezi toată discuția)