Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

valoarea pensiei alimentare

Buna ziua! In cazul in care am in intretinere 2 minori,din care unul al actualei sotii,sotia nu lucreaza,iar eu am un salariu de 1150 RON net,pana la ce suma se poate majora pensia alimentara a minorului din prima casatorie? Ce documente se iau in considerare la calculare(facturi,etc)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:12, 2 Octombrie 2016
Copilul actualei soții nu contează în stabilirea obligației, el are mamă și tată, nu este al dvs., nu este luat în calculul pensiei de întreținere.
Veți plăti pentru primul copil 25% din venitul lunar net.
El va fi întreținut exclusiv de către mama lui, și din pensia de întreținere plătită de tata lui natural.
Dvs., aveți obligație legală de plată numai pentru copilul natural din prima căsătorie.
Nu se face nici o reducere pe motiv că v-ați luat soție cu 1 copil, sau pentru ca aceasta nu are loc de muncă, nu este prevăzut în lege derogare pentru asemenea motive.
`
Se ia în calcul numai adeverința de venit care face dovada salariului dvs, NET.
La un net de 1150 veți plăti 25%, adică 287,50 lei, LUNAR.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire Iuret Iuret 1.Bună seara! Am o nelămurire cu sentința primita pe fond. Sa stabilit prin sentința civila următoarele. Stabilește locuinta la mamă, menține ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara / intretinere copil Azuru Azuru Buna ziua! Anticipat va rog s-mi raspunde-ti la acest subiect: - Am un copil in varsta de 11 ani caruia ii dau pensia alimentara lunar. Sunt recasatorit de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Krisrakhe Krisrakhe Sotiam mea din prima căsătorie are 2 minori iar eu din prima căsătorie am 1 minori, Lucrez decât eu,sotia mea nu are servici,cat trebuie sa plateasc ... (vezi toată discuția)