avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Utilizare asigurare de raspundere profesionala a ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Utilizare asigurare de raspundere profesionala a contabililor

Buna ziua,

Aveti idee cum functioneaza asigurarea de raspundere profesionala a contabililor?
In cazul in care contabilul face o greseala, trebuie hotarare judecatoreasca pentru a intra in efect asigurarea?
Sau este suficient o asumare de catre contabil + constatare de catre firma asiguratoare? Daca se poate asa, trebuie prevazut ceva special in contract pentru a putea proceda asa?

Sunt partener intr-o firma de software si am avut de curand o situatie in care mi-ar fi fost de folos asa ceva. Vreau sa acopar (sau macar sa inteleg) aspectul asta pentru viitor.

Va multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: andrei-c , utilizator 12:04, 15 Octombrie 2016
up

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate intelectuala IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista o solutie legala in Romania pentru urmatoarea situatie. Urmeaza sa creem o echipa in domeniul software, lucru care ... (vezi toată discuția)
Tva cursuri formare profesionala - refacere declaratii lucretia_lili lucretia_lili De curand am preluat contabilitatea unei firme care realizeaza operatiuni impozabile si cursuri de formare profesionala. Cursurile sunt scutite de taxa. ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea unei firme tinuta de o firma cu care nu s-a incheiat contract.... Amalgam Amalgam Inca din titlu va puteti da seama de problema mea. De contabilitatea firmei mele s-a ocupat o firma a unor cunoscuti ai unuia din asociatii mei, firma cu care ... (vezi toată discuția)